Ovog holivudskog buntovnika Julia Roberts je ostavila tri dana prije vjenčanja

Piše: L. K. P.

Ljubavni život holivudske glumice Julie Roberts je poput uzbudljivog i dinamičnog  filma. A jedan od njenih filmova, „Odbjegla nevjesta“ iz 1999., mogao bi da opiše ljubavnu epizodu iz njenog emotivnog života u kojem je, pored nje, glavni akter bio njen kolega i tadašnji vjerenik Kiefer Sutherland.

Njihova ljubavna priča počela je gotovo čim su se upoznali – prvog dana snimanja filma „Flatliners“ 1990. godine.

Julia je raskinula vjeridbu sa glumcem Dilanom Mecdermotom, a Kiefer je tada bio u braku sa Kamelijom Ket od koje se razveo iste godine.

Julia i Kiefer su svoju vezu „ozvaničili“ na crvenom tepihu tokom dodjele Zlatnih globusa 1991..

Zvali su ih zlatnim parom, a iako su se u javnosti pojavile glasine da je Kiefer prevario Juliu, što je ljubavnica i ispričala medijima, ubrzo je uslijedila vjeridba.

– Radimo zajedno i zaljubljeni smo jedno u drugo. To je život, više ne možete ni tražiti, pričala je tada zaljubljena Roberts.

Vjenčanje je bilo planirano za juni 1991., međutim, stvari su krenule nizbrdo i priča je dobila neočekivani obrt.

Scenario iz filma „Odbjegla nevjesta“ se obistinio. Julia je Kiefera ostavila samo tri dana prije vjenčanja.

Trebalo je da razmjene bračne zavjete na bini studija „Twentieth Century Fox“ koja je bila ukrašena tako da liči na pastoralni vrt, a sve je trebalo da se dogodi pred oko 150 gostiju.

Međutim, Kiefer je primjećen kako se iseljava iz kuće na Holivud Hilsu gdje je živio sa glumicom, dok je ona viđena na ručku sa Patrickom Jasonom, koji je tada bio najbolji prijatelj Kiefera.

Julia je kasnije odletjela u Dublin sa njim i uplovila u kratku vezu.

Sutherland je naravno bio bijesan i iako nije komentirao svoju vjerenicu i te kako je znao da prokomentarira Patricka.

– Ta zmija se pretvarala da mi je najbolji prijatelj i sve vrijeme je stvarno jurio moju djevojku, rekao je tada.

Kako je 2006. godine Kiefer otkrio za E!Online nije mu bilo jasno zašto mu Patrick sam nije rekao šta se dešava.

– Nije stvar u tome. Bili smo prijatelji i iznenađen sam  što me nikad nije nazvao i rekao da se zaljubio u nju. Umjesto toga, saznao sam od stranca, ispričao je za E!Online.

Sutherland je svojevremeno u intervjuu za Entertainment Weekly otkrio da je oprostio svojoj bivšoj vjerenici i da joj je sada zahvalan što ga je ostavila.

– Mislim da je bila iskrena prema sebi i smatram da je tako mnogo bolje. Teško je objasniti taj pritisak. Bili smo mladi i toliko ludo zaljubljeni da smo odmah odlučili da se vjenčamo, rekao je glumac.

Dvije godine nakon što je ostavila Kiefera, Julia je pred oltar stala s pjevačem Laylom Lowetom, a u braku su proveli samo dvije godine. Nakon njega se našla u zagrljaju glumca Benjamina Bretta, a svog sadašnjeg supruga Dannyja Modera upoznala je na setu filma „The Mexican“, dok je još s Brettom bila u vezi.

Pročitajte još