Toše Proeski danas bi slavio 43. rođendan: Ove njegove riječi najbolje opisuju kakav je bio

Piše: L. K. P.

Toše Proeski tragično je preminuo sa samo 26 godina, a danas bi slavio 43. rođendan.

Svog omiljenog muzičara, makedonskog slavuja Toše Proeskog, na današnji dan 25. januara prisjećaju se mnogi prijatelji, ali i fanovi širom regije.

Da sudbina nije zapisala drugačije, Toše bi slavio svoj 43. rođendan. Iako više nije ovdje, jer je nažalost prerano napustio ovaj život, sa svega 26. godina, njegova skromnost, humanost i veličina srca zauvijek će ostati urezana u pamćenje svakog od nas.

Toše je uvijek isticao kako je ljubav ono što treba pokretati ljude, a njegove riječi:

“Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome”, i danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog muzičara, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

Premda je za brojne fanove Toše Proeskog vrijeme stalo 2007. godine, balkanski princ i dalje živi kroz svoje pjesme i djela, a jedna od njih je zasigurno i “Igra bez granica”.

Tako je i danas. Sedamnaest godina kasnije, na njegov rođendan, fanovi se prisjećaju makedonskog slavuja.

Podsjetimo, Toše je izgubio život 16. listopada 2007. u tragičnoj prometnoj nesreći nedaleko od Nove Gradiške.

Makedonski slavuj je već od malih nogu znao da je muzika njegova sudbina i u devedesetima je redovno nastupao na dječjim festivalima u svojoj zemlji, a već se tada vidjelo da će biti velika zvijezda.

Kasnije je izgradio karijeru izvan granica današnje Sjeverne Makedonije i iza sebe je ostavio brojne hitove poput “Pratim te”, “Čija si” i “Volim osmijeh tvoj”, kroz koje će zauvijek biti među nama.

Pročitajte još