Prkosi godinama: Mirjana Karanović otkrila tajnu savršenog izgleda

Piše: I. H.

 

 

Mirjana Karanović se još od prvog pojavljivanja na javnoj sceni nalazi na listi najpoželjnijih dama sa naših prostora. No, nekoliko decenija kasnije, situacija se nije puno promijenila.

 

Glumica još uvijek plijeni izgledom, pa možemo slobodno reći da vrijeme nije mnogo utjecalo na nju. I dok muškarci uzdišu za njom, žene se pitaju kako je izgled Mirjane Karanović ostao besprijekoran.

 

 

 

Pored adekvatne njege i fizičke aktivnosti, za savršen izgled Mirjane Karanović veže se i jedna tajna.

– Potpuno sam izbacila tijesto, žitarice, mahunarke, mliječne proizvode, a obzirom ne jedem meso, živim od povrća i ribe. Dozvoljene su mi i sjemenke i suho voće u ograničanim količinama. – otkrila je svojevremeno glumica.

 

-Prije 27 godina sam prestala da jedem meso. Nikad ga nisam ni voljela, a kad sam otkrila makrobiotičku ishranu, prešla sam na integralnu rižu i povrće.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic)

 

Iako je zdrava ishrana zaslužna za savršen izgled Mirjane Karanović, glumica priznaje da ponekad da sebi malo oduška, kao i da je hljeb jedina stvar kojoj ne može da odoli.

 

– Ponekad pojedem hljeb. Ljetos sam na moru jela riblju čorbu i nisam mogla odoljeti da ne umočim malo hljeba. – priznala je ona, piše Still, a prenosi Gloria.

 

Pročitajte još