Petra Ecclestone na meti kritika: Jedanaestogodišnju kćerku prijavila na takmičenje ljepote

Piše: L. K. P.

Petra Ecclestone na društvenim mrežama se pohvalila kako je njena kćerka imala svoj debi na natjecanjima ljepote. Petra, mlađa kćerka Slavice Radić i nekadašnjeg prvog čovjeka Formule 1, Bernieja Ecclestonea, pohvalila se kako se 11-godišnja Lavinija pobijedila na takmičenju Ideal Miss California & West Coast takmičenju.

Noseći krunu, balsku haljinu koja je podsjećala na princeze i s lentom ‘Miss West Coast‘, Lavinia je zaplesala na bini u Downey Theatreu u Los Angelesu. Petra nije mogla sakriti koliko je ponosna na svoju kćerku.

– Imam privilegiju biti tvoja mama, uvijek ću te bodriti da slijediš svoje snove, nikada te neću osuđivati i uvijek ću te voljeti, napisala je u objavi bogata nasljednica.

No, nisu se svi složili s njenom odlukom da joj kćerka učestvuje na takmičenjima ljepote.

“Ovo je ludilo, ona je samo dijete”,”Zašto biste to učinili svojem djetetu?”, samo su neki od komentara ispod Petrine objave. U raspravu na društvenim mrežama se uključilo i Sam Palmer, Lavinijin očuh koji je odgovorio: “Željela je to i mi je podržavamo. Pretpostavljam da je to ono što znači biti roditelj”.

Nije nepoznato da općenito takmičenje ljepote za djevojčice izazivaju poprilično kontroverze. Dok jedni tvrde da su loši za mladež jer im šalju poruku da je u redu vlastitu vrijednost prezentirati isključivo kroz vanjski izgled, drugi tvrde kako djevojke tako stječu samopouzdanje.

Lavinija inače i nije imala posve lak život. Naime, kad je imala godinu i pol dijagnosticirane su joj poteškoće u govoru i učenju, te nije progovorila gotovo do svoje četvrte godine, piše Daily mail.

U međuvremenu Lavinija koju je Petra dobila u braku s Jamesom Stuntom, s ocem gotovo nema nikakvog kontakta, no sudeći po komentaru koji je ostavio njen očuh na društvenim mrežama, Sam je preuzeo ulogu oca djevojčici.

Petra Ecclestone ovih bi dana trebala predstaviti svoj brend za klince Crickle Daisy, a upravo bi Lavinija trebala biti zaštitno lice brenda.

Inače, Petra iz braka s Jamesom Stuntom ima i sinove Jamesa i Andrewa, a s drugim suprugom Samom ima trogodišnju kćerku Millie. Par živi na relaciji Los Angeles- London.

Pročitajte još