Jennifer Lopez oprašta se od svoje velike ljubavi

Piše: L. K. P.

Jennifer Lopez već je desetljećima na muzičkoj sceni, a njena popularnost ne pada. Kakvu god pjesmu da napravi, već je zagarantirano da će biti hit i da ćemo pjesmu slušati i u supermarketu i u beach baru. Pjevačica sada sprema i novi album koji će biti svojevrsni hommage ljubavnoj priči nje i Bena Afflecka, a tim bi se albumom mogla i oprostiti od svijeta muzike.

Album izlazi već ovog petka, a označava i ‘kraj jedne ere’ i ‘početak nove’ jedan’. I sam naslov evocira njen album ‘This Is Me’ kojem je sada dodala riječ ‘Then’ pa će slušatelji i fanovi moći vidjeti što se to promijenilo u dvanaest godina njene uspješne karijere.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

– Pokušavamo raditi stvari koje su vrlo posebne za fanove i radimo kolekcionarske predmete i takve stvari koje mogu imati uvijek i zauvijek, rekla je pjevačica priznavši da ne zna hoće li nakon ovoga ikada snimiti još jedan album.

– To je tipičan projekt Jennifer Lopez J.Lo i stvarno se osjećam ispunjeno. Dakle, oni će stvarno postati kolekcionarski predmeti u određenom trenutku, komentirala je.

Kako bi pojasnila zašto karijeru pjevačice planira završiti baš ovim albumom, prisjetila se svog stvaralaštva koje dominira muzičkom scenom više od dvadeset godina. Posljednji je album pjevačica izdala prije deset godina 2014. godine, no u međuvremenu nije prestajala stvarati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

– Osjećam se kao da je kraj jedne ere za mene i početak nove, tako da nikad ne bih rekla nikad, ali trenutno osjećam da sam stvarno uložila svoje srce i dušu u ovo i jako sam uzbuđena i to mi je definitivno puno oduzelo, zaključuje pjevačica koja je svojim fanovima ipak ostala dužna.

Planira ispraviti i tu nepravdu pa je tako nedavno nagovijestila da bi mogla krenuti na svoju prvu globalnu turneju u 12 godina. Hoćemo li imati priliku i uživo gledati J. Lo u nekoj od naših Arena ili u komšiluku, zasad se ne zna, ali svoje najveće hitove planira oživjeti na binama širom svijeta.

Pročitajte još