Meghan Markle i Harry ponovo provociraju kraljevsku porodicu?

Piše: L. B.

Sve što se desi u kraljevskoj porodici privlači pažnju ljudi širom svijeta, a naročito ako su glavni akteri princ Harry i Meghan Markle.

Njih dvoje pokrenuli su novu veb stranicu pod nazivom “Sussex“, što bi moglo da izazove velike probleme i trzavice u kraljevskoj proodici.

Da li će izazvati bijes Kralja Charlesa?

Par je zamijenio svoju web stranicu Archvel web-stranicom pod nazivom Sussex.com koja uključuje njihove biografije i listu njihovih nedavnih aktivnosti.

Izvori su upozorili da bi njihova upotreba titule Sussexa i kraljevskog grba u, kako se činilo, komercijalne svrhe, mogla izazvati pritužbe kraljevske porodice.

Problem je u tome što njih dvoje nemaju prava da koriste ove titule otkad su se odrekli svog porijekla i kraljevskih preferencija. Podsjećamo, ovaj potez uzburkao je svjetsku javnost, a čini se da njih dvoje neće prestati sa provociranjem kraljevske porodice.

– Imat će pravih problema da koriste naslov ‘Sussex’. To je kraljevska titula i ako u njoj ima nagovještaja komercijalizma, ona će se ugasiti. Nevjerovatno je da ne vide koliko je to neugledno – rekao je izvor za Daily mail.

Međutim, izvor blizak paru nije vidio ništa problematično u tome.

– Princ Harry i Meghan su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa. To je činjenica – rekao je on.

Spekulacije

Pokretanje web stranice podstaklo je spekulacije da pokušavaju da ožive svoje medijske karijere.

Vijest dolazi usred spekulacija da Harry i Meghan možda traže nove produkcijske kompanije za saradnju. Njihov ugovor od 18 miliona funti sa Spotifijem je nedavno istekao i bilo je glasina da Netfliks možda neće obnoviti ugovor od 80 miliona funti sa njima.

Podrazumijeva se da će vojvoda i vojvotkinja od Sussexa koristiti web lokaciju da podijele svoja lična i zvanična ažuriranja.

Podsjećamo, situacija u kraljevskoj proodici trenutno je jako napeta, budući da je Kralj Charles potvrdio da boluje od kancera.

Pročitajte još