Novi šok na dvoru: Suprug lady Gabrielle Windsor preminuo sa samo 45 godina

Piše: L. K. P.

Thomas Kingston, britanski financijer, suprug Lady Gabrielle i bivši dečko Pippe Middleton, preminuo je u 45. godini, a ta vijest potresla je Veliki Britaniju i britanski dvor.

U izjavi objavljene u ime Lady Gabrielle Kingston, Martina i Jill Kingston, Joanne Connolly i Emme Murray stoji: ‘S najvećom tugom objavljujemo smrt Thomasa Kingstona, našeg voljenog supruga, sina i brata. Tom je bio izniman čovjek koji je obasjao živote svih koji su ga poznavali. Njegova smrt je veliki šok za cijelu porodicu i molimo vas da poštujete našu privatnost dok žalimo za njegovim odlaskom.’

Glasnogovornik palače je rekao: ‘Kralj i Kraljica obaviješteni su o Thomasovoj smrti i pridružuju se princu i princezi Michaelu od Kenta i svima onima koji su ga poznavali u žalosti za voljenim članom obitelji. Posebno, Njihova Veličanstva šalju svoje najljepše iskrene misli i molitve Gabrielli i cijeloj porodici Kingston.’

Thomas Kingston preminuo je u Gloucestershireu u nedjelju, a hitna služba pozvana je na mjesto nesreće malo poslije 18 sati. Iako je uzrok smrti neutvrđen, nema sumnjivih okolnosti niti upletenosti treće strane.

Thomas Kingston je preminuo manje od pet godina nakon njegovog kraljevskog vjenčanja s Lady Gabriellom, 42-godišnjom kćerkom princa i princeze Michael od Kenta. Lady Gabriella i Kingston vjenčali su se u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor 18. svibnja 2019., gotovo godinu dana nakon što su se princ Harry i Meghan Markle vjenčali na istoj lokaciji 19. maja 2018.

Popis zvanica na vjenčanju uključivao je mnoge članove kraljevske porodice, uključujući kraljicu Elizabetu (prvu rođakinju njezinog oca) i princa Harryja (koji se pojavio na iznenađenje mnogih, samo nekoliko tjedana nakon što mu je rođen sin).

Kingston je prije hodao s mlađom sestrom Kate Middleton, Pippom Middleton. Iako je par okončao vezu oko 2011., Pippa (koja je sada udana za Jamesa Matthewsa) i Kingston ostali su dobri prijatelji. Tako su Kingston i Lady Gabriella prisustvovali Pippinom vjenčanju u svibnju 2017., a Pippa i njen suprug uzvratili su uslugu kao gosti na vjenčanju Kingstona i Lady Gabrielle.

Početkom ove sedmice su roditelji Lady Gabrielle prisustvovali službi zahvalnosti u kapelici St. George’s u dvorcu Windsor u čast grčkog kralja Konstantina. Pokojni grčki kralj bio je kum lady Gabrielli, a ona je prošle godine prisustvovala njegovom sprovodu u ime princa Williama, koji je također bio jedno od Constantineovih kumčadi.

Lady Gabriella, koja je trenutno 56. u liniji nasljeđivanja britanskog prijestolja, nije radni član kraljevske obitelji. Ona i njezin stariji brat, lord Frederick Windsor, odrasli su u stanu u Kensingtonskoj palači i nazočili događajima poput Trooping the Colour s ostatkom kraljevske obitelji. Gabriella inače radi kao slobodni novinar, a također je i talentirana pjevačica. Lady Gabriella objavila je dvije pjesme 2020. u korist Zaklade Playing For Change, neprofitne organizacije koja promiče pozitivne promjene kroz muziku.

Lady Gabriella i Kingston često su se pridruživali kraljevskoj porodici na događajima kao što su Wimbledon, Royal Ascot i proslave platinastog jubileja kraljice Elizabete 2022. Par je također prisustvovao pogrebu kraljice Elizabete u septembru 2022.

Pročitajte još