Jelena Đoković otkrila odgojne metode: Bez ovog djecu ne puštam na spavanje

Piše: I. H.

 

Jelenu Đoković do sad smo upoznali kao jednu vrijednu, sposobnu i pametnu ženu, koja je u više navrata istakla koliko truda ulaže u odgoj svoje djece, te je pokazala koliko je posvećena svojoj porodici.
Supruga jednog od najboljih tenisera na svijetu  sada je otkrila i bez čega njena djeca ne idu na spavanje.  Ona ne krije odgojne metode koje koristi, te ih rado dijeli s drugim roditeljima, koji su objeručke usvojili neke od pozitivnih navika.

 

 

Tokom gostovanja u jednom srbijanskom programu, Jelena se prisjetila kakva je bila kao učenica, te otkrila kako danas njena djeca uče.

 

– Ja sam sebe uvijek smatrala štreberom, iako ta riječ nije imala dobru konotaciju u društvu. Uvijek sam sebe doživljavala kao osobu koja voli da uči i koja ima neki cilj.

– Sjećam se svog djetinjstva, ali sam dosta i zaboravila. Sada sam kao odrastao čovjek poželjela da to obnovim, ali i da se pripremim za školovanje moje djece.

 

– U našoj kući učenje je osnova svega. U svemu što radimo smo vrlo radoznali. Ja ih uvijek podstičem pitanjima da bi razmišljali i uvijek ih pitam šta misle jer želim da vidim njihov tok razmišljanja.

 

Jelena Đoković odgoj djece ne krije, a da je razgovor podjednako važan kao i edukacija, pokazuje i to što njeni mališani bez diskusije na neku temu ili čitanja knjige ne odlaze na spavanje.

 

– To su nam bitne rutine pred spavanje koje nikad ne propuštamo.

 

– Ponekad izvlačim iz naftalina neke svoje uspomene i pričam im kako je meni tada bilo, a često se i pravim naivna, kao da nešto ne znam, pa onda oni mene podučavaju – priznaje ona.

Pročitajte još