Aleksandra Prijović ne zarađuje samo od koncerata: Evo šta joj još donosi veliki novac

Piše: L. K. P.

Aleksandra Prijović trenutno važi za jednu od najuspješnijih pjevačica u regionu. Njena turneja “Od istoka do zapada” traje nekoliko mjeseci, a od koncerata je zaradila desetila miliona eura.

Međutim, malo ko zna da Aleksandra ima dodatne prihode, tako onda zarada Aleksandre Prijović nije samo od pjevanja.

Pjesme “Dam dam dam”, “Placebo”, “Psiho” sa navedenog albuma na YouTubeu imaju više od 252 miliona pregleda, dok su na Spotifaju do sada preslušane više od 31 milion puta.

– Prija toliko zarađuje od YouTuba i Spotifaja da uopšte ne mora da održava koncerte. Osim brojnih arena koje je od septembra napunila širom regiona, njen vrtoglavi uspjeh ogleda se i na mnogim digitalnim platformama. Samo pjesma “Dam, dam, dam” do sada ima više od 67 miliona pregleda na Jutjubu, za njom slijedi “Psiho” sa 43.605.919 pregleda, dok sve ostale pjesme imaju po devet miliona. Svih devet pjesama do sada je sakupilo 252.078.683 pregleda. Jedan pregled na Youtubeu se u prosjeku naplaćuje 0,002 eura, to znači da je Prija do sada samo od toga zaradila 504.157 eura, prenosi Svet.

Kako je izvor pomenutog medija objasnio, Prija zarađuje i od jedne od najpopularnijih platformi na svijetu – Spotifaja.

– Ta platforma je jedna od najuticajnijih za slušanje muzike u svijetu. Mnoge svjetske zvijezde često na svojim društvenim mrežama dijele statistiku i rekorde koje obaraju na Spotifaju, ali i Aleksandra ima čime da se pohvali. Devet pjesama sa njenog posljednjeg albuma do sada imaju 31.190.000 “strimova”, odnosno toliko puta su preslušane. Jedan “strim” naplaćuje se 0,003 eura, što znači da je od tih pregleda do sada Prija inkasirala 85.858 eura. Najslušanija pjesma na toj platformi je, kao i na Jutjubu, “Dam, dam, dam”, koja do sada broji 8.748.000 slušanja, a slijede “Psiho” sa 5.493.000 i “Placebo” sa 3.877.000. To su sjajni rezultati i po broju slušanja jednog albuma nema joj ravne u regionu, rekao je dobro obaviješteni izvor kolika je zarada Aleksandre Prijović.

Pročitajte još