Ovako izgleda Jennifer Lopez prije nego što beauty tim dovede njen izgled do savršenstva 

Piše: L. B.

Naočale koje sakrivaju pola lica, tek oprana kosa “upasana” u gornji dio “oversized” trenerke i “ugsice” sa debelom platformom – to je “go to” izgled Jennifer Lopez, koja je iz hotela uskočila u auto kako bi je njen beauty tim na drugoj adresi sredio za neki događaj ili snimanje.

O prirodnom izgledu je govorila u više navrata, otkrivši kojim se to trikovima služi da joj koža ima zdrav izgled, zbog čega joj nije problem da je iko “zatekne” bez šminke.

– Koristila sam kremu za sunčanje od svoje 18. godine kao hidratantnu kremu. To je jedna od najvećih, najvećih tajni koju mogu svima reći koji ne shvataju dovoljno ozbiljno zaštitu od sunca, jer svaki dan naša koža prolazi kroz ne samo oštećenja od sunca, već i životne sredine. A samo nošenje kreme za sunčanje svaki dan će napraviti razliku – otkrila je za “Women’s Health.”.

Pored SPF-a, za sjaj je zaslužno i maslinovo ulje koje dodaje svojoj rutini.

– To je kao tajni sastojak prirode koji jednostavno ne koristimo dovoljno, ali također ne želimo da mirišemo na salatu, tako da ne želite da koristite direktno maslinovo ulje na sebi. To je neka vrsta modernizovane verzije tajnog sastojka ljepote. Bio je omiljen svima u mojoj porodici jer je davao sjaj – dodala je ona.

Nakon što se isprate svi ovi koraci, tek onda na scenu stupa šminkanje, frizura i glamurozna odjeća. Prije svega toga ona je samo obična žena koja se ne trudi da sakrije svoje godine, već da naglasi najbolje od svoje prirodne ljepote.

U tome joj pomaže i trening i zdrava ishrana koja se bazira na voću i povrću, kao i hidratacija.

 

Pročitajte još