Isplatilo se: Ana Nikolić vlasnica je najskuplje pjesme na estradi, a evo koliko je izdvojila za nju

Piše: I. H.

 

 

Poznato je da mnogi pjevači ulažu velike svote novca za svoje pjesme, ali u toj kategoriji ipak se izdvaja srpska pjevačica Ana Nikolić.

 

Naime, Ana je za samo jednu pjesmu izdvojila 30.000 eura, a u pitanju je hit “Romale Romali”.

 

Spomenutu pjesmu kupila je od Kikija Lesendrića, frontmena grupe Piloti, te se s njom predstavila i na Beoviziji 2006. godine.

 

Jednom prilikom Kiki je otkrio i da je bio ljut na Anu.

 

“Bio sam bezobrazan i taj bezobrazluk je naplaćen, a s druge strane, trebao sam raditi cijeli album pa se vratio Mili. Bio sam ljut i odvalio sam cijenu koja je bila opravdana. Bilo je jako skupo raditi produkciju u to vrijeme, Marina je bila također skupa, kao i Ljilja Jorgovanović, pjesma je svakako opravdala cijenu i njoj je donijela novac”, rekao je Kiki svojevremeno za Blic.

 

Lesandrić je otkrio i koliko je pjevačica zaradila s pjesmom “Romale, Romali”.

 

“Pjesma “Romale, romali” donijela mi je 30.000 eura, a mislim da je u tom trenutku otišla u prave ruke. To nije velika suma ako se uzme u obzir da je Ana Nikolić s njom zaradila 300.000 eura”, rekao je Kiki jednom prilikom.

Podsjećamo, svoju karijeru Ana je započela sa samo 22 godine, i to na beogradskim splavovima. Dosad je snimila šest studijskih albuma, koji su dosegli veliku popularnost. 2004. godine učestvovala je na Beoviziji, gdje je dobila nagradu za otkriće godine, a 2006. godine nastupila je upravo s pjesmom “Romale romali”, koja se smatra njezinom ulaznom kartom u svijet muzike.

 

Međutim, pjevačica se nakon teških životnih situacija okrenula raznim ovisnostima, što je i sama potvrdila nekoliko puta za regionalne medije. Zbog problema s alkoholom Ana je neko vrijeme pauzirala s nastupima i izbacivanjem novih pjesama te se u potpunosti povukla iz javnosti.

 

Pjevačica je bila je u braku s reperom Rastom od 2016. do 2018. godine, a 2017. postali su roditelji kćeri Tare.

Pročitajte još