Elon Musk radi na natalitetu: Dobio je još jedno dijete, 12. po redu

Piše: L. K. P.

Kontroverzni milijarder Elon Musk je dobio treće dijete s izvršnom direktoricom Neuralinka Shivonom Zilisom. Novi član obitelji Musk na svijet je došao u tajnosti početkom ove godine, piše Bloomberg. Bebino ime i spol za sada još nisu poznati, a broj Muskovih potomaka dosegao je sad brojku 11. Musk je imao i sina Nevadu koji je preminuo nedugo nakon rođenja 2002.

Milijarder i 38-godišnja Zilis imaju blizance Stridera i Azure koji su rođeni u novembru 2021. Zanimljivo je da su na svijet stigli samo mjesec dana prije rođenja kćerke Exa Dark Sideræl, zvane Y, koju su on i tadašnja partnerica Grimes dobili preko surogat majke.

Musk nikad nije krio da želi veliku porodicu, odnosno da želi ‘što više djece s kojima može provoditi vrijeme i biti dobar otac’, a 2022. godine je tweetao: ‘Smanjenje nataliteta najveća je opasnost s kojom se civilizacija suočava, do sada.’

Musk također ima sinove nazvane Techno Mechanicus i X AE A-XII s bivšom Grimesom, koja ga je tužila zbog roditeljskih prava nad njihovo troje djece. Kontroverzni biznismen s bivšom suprugom Justine Musk dijeli blizance Griffina i Vivian rođene 2004. te trojke Kaia, Saxona i Damiana koji su stigli 2006. godine.

Prije rođenja blizanaca Griffina i Vivian par je dobio sina po imenu Nevada 2002. godine, koji je umro od sindroma iznenadne smrti dojenčadi. ‘Moj prvorođeni sin umro mi je na rukama. Osjetio sam otkucaje njegova srca’, napisao je Musk u februaru 2022.

Pročitajte još