Meghan Markle dobila priznanje koje se rijetko dobija u kraljevskim krugovima

Piše: Redakcija

Časopis People je proglasio Meghan Markle najbolje obučenom ženom u 2018., što je priznanje koje rijetko dobiva neko iz kraljevskih krugova.

Markle, koja je postala vojvotkinja od Sussexa kada se udala za britanskog princa Harrya u maju, popela se na vrh liste časopisa People ispred holivudskih glumica Cate Blanchett i Sandre Bullock, advokatice za ljudska prava Amal Clooney i reality zvijezde Kim Kardashian. 

Priznanje članu kraljevske porodice predstavlja pomak za ovaj časopis.

– Nikada nismo imali listu s članom kraljevske porodice ili bilo kime izvan Hollywooda. Međutim, kada govorimo o stilu u 2018., Meghan Markle je neizbježna – rekla je urednica časopisa Andrea Lavinthal za Reuters.

– Njene odjevne kombinacije su bile jedne od upečatljivijih ove godine pa smo je odlučili staviti ne samo na listu nego proglasiti i najbolje obučenom – rekla je Lavinthal.

Meghan, rođena u Kaliforniji, bivša je zvijezda televizijske serije “Suits” i rijetko se pojavljivala na naslovnim stranicama časopisa i novina dok ne se nije zaručila s Harryjem u novembru 2018. Njihovo vjenčanje gledali su milioni ljudi širom svijeta. 

Markle je osvojila simpatije jer je nosila kombinacije iz maloprodajnih dizajnerskih trgovina i tako zaobilazila tradicionalni britanski protokol pokazujući gole noge, gola ramena i složivši kosu u pomalo neurednu punđu na vjenčanju. 

– Bilo da nosi običnu košulju i poderane traperice kao svaka cura ili dizajnersku vjenčanicu i tijaru kao rijetko koja od nas, uvijek uspije izgledati elegantno – rekla je Lavinthal.

People je također nahvalio i Cate Blanchett za oblačenje izazovnih, ali bezgrešnih odjevnih kombinacija, Clooney za “hrabre i glamurozne vlastite modne kreacije” i zvijezdu filma Oceanovih 8, Sandru Bullock za koju je časopis napisao da “nikad nije izgledala čarobnije”.

Kim Kardashian, koja često kombinira ležerne kombinacije nadahnute kreacijama supruga Kanyea Westa s onim glamuroznima koji ističu njenu liniju, u junu je američko društvo modnih dizajnera dodijelilo nagradu za društvenog influencera.

– Izgledala je odlično ove godine. Drži se svoje estetike i radi ono šta i želi – rekla je Lavinthal. 

Pročitajte još