Zvijezde Hollywooda koje su vješto iskoristile prezime roditelja

Piše: Redakcija

Stella (desno) s mamom, bakom i sestrom

Njihovi roditelji su velike holivudske zvijezde, i zbog te činjenice od djetinjstva su naučili živjeti sa slavom. Biti „dijete od“ otvorilo im je mnoga vrata, ali isto tako otežalo otvoriti neka druga. Otkrijte koja djeca ponosno nose prezime svojih slavnih roditelja, te predstavljaju novu generaciju zvijezda holivudske industrije.

Stella Banderas

Melania Griffith i Antonio Banderas sa kćerkom Stellom

Njeni roditelji su jedne od najvećih zvijezda filmske industrije, dok joj je baka bila muza Alfreda Hitchcocka. Stella del Carmen, kćerka Antonija Banderasa i Melanie Griffith, želi se baviti glumačkim poslom, zbog čega studira dramsku umjetnost. Antonio Banderas priznaje za „Hello“ da ga je kćerkina odluka da se bavi ovim poslom ipak iznenadila.

-Uvijek je govorila i majci i meni kako ne želi biti ispred kamere, ali kako je sazrijevala, shvatila je da je to svijet u kojem je ona zapravo odrasla. Ona međutim, nije rekla: „Želim biti glumica“, već: „Idem u New York, to je mjesto koje mi predstavlja izazov, ne znam da li ću uspjeti, ali pusti me da pokušam“. Stella zbog filmskog platna nije odustala ni od studija Književnosti i umjetnosti na univerzitetu u New Yorku. Nakon što je slavu okusila Melanijina kćerka iz prvog braka, Dakota Johnson, čini se kako se Hollywood treba pripremiti za još jednu zvijezdu iz ovog porodičnog klana.

Carys Zeta Douglas

Carys, kćerka Michaela Douglasa i Catherine Zeta-Jones, uspijeva privući pažnju na sebe, baš kao i njeni roditelji. Sa 15 godina ona pozira vještije od mame, a to se najbolje moglo vidjeti na reviji Dolce & Gabbana brenda u New Yorku. Ona međutim, nije zainteresirana za svijet modelinga već se želi baviti glumom. Zanimljivo, istu želju ima i njen brat Dylan Michael.

Max Irons

Sina glumaca Jeremyja Ironsa i Sinéad Cusack, Maxa Ironsa otkrio je fotograf Mario Testino. On već danas radi kampanje za velike brendove kao što su Burberry ili Mango, iako je oduvijek bilo poznato da je njegova budućnost u svijetu glume. Kratka uloga u „The Portrait of Dorian Gray“ poslužila je za otvaranje vrata ka mnogo obećavajućim produkcijama; „The Guest“, „Little Red Riding Hood“. Slavu je stekao kada je na velikom platnu ušao u cipele Edwarda IV od Engleske u „The White Queen“. Prije dvije godine utjelovio je lik arheologa Howarda Cartera u „Tutankhamunu“ dok se godinu poslije pridružio ekipi serije „Condor“.

Scott Eastwood

Scott Eastwood y Clint Eastwood

Još jedna zgodna i obećavajuća zvijezda na listi, Scott Eastwood, sin legendarnog Clinta Eastwooda sa 32 godine je snimao filmski serijal „Fast & Furious 8“, zamijenivši u glumačkoj postavi tragično nastradalog glumca Paula Walkera. Osim što je od oca naslijedio glumački dar, Scott nevjerovatno liči na njega, što ga kaže, čini veoma ponosnim. Zanimljivo je međutim, kako on do 2009., nije koristio prezime Eastwood, već je na odjavnim špicama svojih filmova koristio majčino prezime Reeves. S njegovom majkom, stjuardesom, Jacelyn Reeves, Clint Eastwood ima i kćerku. Od trenutka kad je počeo koristiti prezime Eastwood mnoga vrata su mu se otvorila. Tako je 2014., sarađivao sa Bradom Pittom u „Hearts of steel“.

Dylan Penn

Dylan Penn je kćerka dvoje poštovanih glumaca Seana Penna, dobitnika dva Oscara i Robin Wright, dobitnice Zlatnog globusa  za ulogu u „Kući od karata“. Dylanina ljepota je očigledna, ali ona ne samo da je žena anđeoskog lica, već je i žena s jasnim idejama. U jednom od intervjua je priznala kako nije tražila savjet od roditelja kad je odlučila praviti prve korake kao glumica, te da karakterom liči na oca. Ona ima 27 godina, i osim što glumi također je i zaštitno lice mnogih modnih brendova. Njeno prvo pojavljivanje na ekranu bilo je u horor filmu „Condemned“. Iako je njen glumački angažman obećavajući, čini se da je njena stvarna strast iza kamere. Ona već piše scenarije i mašta da jednog dana režira filmove.

 

Pročitajte još