Kraljica Letizia: Tamo gdje ona dođe, sve žene padaju u sjenu

Piše: Redakcija

Povodom otvaranja 22. sezone Teatra Real u Madridu španjolska kraljica Letizia je još jednom pokazala zašto je jedna od kraljica stila. Tek rijetke joj mogu parirati kad je riječ o staylingu i gracioznosti. Među njima svakako je njena dobra prijateljica, jordanska kraljica Rania.

Za ovu priliku Letizia je birala kombinezon španskog dizajnera Pedra del Hierra i crne salonke s potpisom Nine Ricci. Da ne griješi ni kad je riječ o detaljima potvrđuje jednostavna clutch torbica s potpisom njenog omiljenog dizajnera Felipea Varele te dijamantne naušnice prestižnog brenda Bulgari.

Jednako elegantan bio je i njen suprug, kralj Felipe, koji je srdačno pozdravio okupljene novinare ispret teatra. Nakon što su pozdravljeni gromoglasnim aplauzom, letizia i Felipe su se uputili prema kraljevskoj loži gdje su uživali u operi Faust, Charlesa Gounoda.  Osim njih, koji su očekivano izazvali najveću pažnju, svečanom otvaranju nove teatarske sezone prisustvovala su i druga poznata lica iz španskog javnog života; Isabel Preysler, Pedro J. Ramírez i njegova supruga Cruz Sánchez de Lara kao i Eugenia Silva.

Otkako je ušla u špansku kraljevsku kuću, letizia izaziva veliku pažnju ne samo medija u svojoj zemlji već i cijelom svijetu. Prvo je bila u žiži zbog činjenice da je prije udaje za, u to vrijeme španskog prestolonasljednika, bila razvedena. No, javnost ju je prihvatila toplo i ona od tada predstavlja jednu od najvažnijih figura u španskom javnom i državnom životu. Njena moć se uvećala onog trenutka kad je postala kraljica Španije.

 

Podsjećamo, kralj Juan Carlos je nakon 39 godina vladavine odlučio prepustiti vlast svom najstarijem sinu Felipeu VI 2. juna 2014. godine. Kao i kod većine kraljevskih porodica pa tako i u Španjolskoj kruna se prenosi samo na muške članove.

Najveća podrška Felipeu VI bila je njegova supruga, bivša novinarka , voditeljica vijesti Letizia Ortiz Rocasolano. Upravo zbog njenog obrazovanja, karijere ali i moderne i nezavisne žene, članovi kraljevske porodice odmah su je prihvatili, iako nije bila kraljevske krvi.

Par se vjenčao 22. maja 2004. godine u katedrali Santa María la Real de la Almudena u Madridu, a vjenčanje je izgledalo gotovo identično kao kod Diane i princa Charlesa, čak se pratilo i putem malih ekrana. Godinu nakon vjenčanja rodila im se prva kćerka Leonor, a dvije godine kasnije i Sofija. Letizia redovno prati supruga na svim putovanjima a proglašena je modnom ikonom jer u svakoj prilici odiše ljepotom i elegancijom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti