I ove poznate ljepotice su bile žrtve nasilja

Piše: Redakcija
 

 

Danas se obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, bilo psihološkog, fizičkog, seksualnog ili ekonomskog. Nasilje nad ženama jedna je od tema o kojima se često govori, ali nedovoljno.

Tim povodom prisjetili smo se šest groznih slučajeva nasilja nad slavnim zvijezdama.

Ike Turner

Jedan od najgorih primjera porodičnog nasilja  bivši su supružnici Tina i Ike Turner. Bili su u braku od 1962. do 1978. godine, a pjevačica je više puta naglasila da su joj to bile najgore godine života. Ike ju je gotovo svakodnevno zlostavljao, čak ju je natjerao da promijeni ime iz Anna Mae Bullock u Tina kako bi, u slučaju da pobjegne od njega, svi znali da je njegovo vlasništvo. Često ju je i tukao pa potom tjerao na seksualne odnose koje bi ona odbijala te bi je na kraju silovao. Predstavljao ju je kao svoje vlasništvo pa je često morala hodati ispred njega dok se on hvalio njome. Posebno je bio nasilan nakon konzumacije droge, a na kraju je Tina nekako uspjela pobjeći i razvesti se.

Charlie Sheen

Zvijezda serije “Dva i po muškarca” optužen je da je silovao tada 13-godišnjeg Coreya Feldmana. Navodno je zlostavljao i svoje partnerice, a bivšu zaručnicu Kelly Preston “slučajno” je pogodio pištoljem. U bolnici su joj otkrivene povrede zapešća i gležnja. Brittany Ashland podigla je sudsku tužbu protiv njega, tvrdeći da ju je zgrabio za kosu i nabio na mramorni pod. Od siline tog udarca se onesvijestila. Sheen ju je natjerao da se skine i baci krvavu odjeću, što je i učinila zbog prijetnji da će je ubiti ako ikome kaže šta se dogodilo. Charlie Sheen godinama je zlostavljao i bivšu suprugu, glumicu Denise Richards. Denise je izjavila da joj je često prijetio smrću, bacao stolicu na nju, mlatretirao je, varao, drogirao… I druga bivša supruga, Brooke Mueller,priznala je da joj je stavio nož pod grlo i prijetio da će je ubiti.

Foto: Instagram/charliesheen
Foto: Instagram

Sean Penn

Slavni je glumac bio u braku s pjevačicom Madonnom, obilježenom žestokim svađama koje su završavale udarcima. Jednom je Madonna završila u bolnici nakon što ju je palicom za bejzbol udario po glavi. Nakon što se 1988. godine iselio iz njihova zajedničkog doma, vratio se kako bi se obračunao s Madonnom. Provalio je u kuću, išamarao je, a nakon što mu je ona rekla da napusti kuću, pokušao ju je zavezati kablom od lampe. Uspjela je pobjeći, no on ju je dohvatio i zavezao za stolicu te joj nešto ugurao u usta kako ne bi mogla vrištati. Tukao ju je sljedećih devet sati te prijetio da će joj odrezati kosu. Kada je u kući ponestalo alkohola, otišao je kupiti bocu tekile i nastavio sa zlostavljanjem. Prestao je tek kad je pristala izvesti “ponižavajući seksualni čin”, kako je kasnije opisala policiji.

View this post on Instagram

#madonna#seanpenn#80s

A post shared by love/hollywood (@lovehollywoodlove) on

Johnny Depp

Holivudski glumac zlostavljao je svoju bivšu suprugu Amber Heard. Jednom je na nju bacao čaše i bocu šampanjca, a njihov je zajednički dom napustio uz prijetnje i razbijanje svega što mu se našlo na putu. Ubrzo je uslijedio još jedan okršaj bivših supružnika, kad joj je Depp iz sve snage bacio iPhone u lice. Fotografije modrice na obrazu pokazane su i na sudu, a Amber je jedva dočekala da se razvede od njega.

View this post on Instagram

#premiere

A post shared by Johnny Depp (@johnnydeppofficial) on

Chris Brown

Reper je 2009. godine napao svoju tadašnju djevojku, slavnu pjevačicu Rihannu. Sve je pošlo po zlu nakon što joj je priznao da je spavao sa ženom koja je radila za njega.

– Mrzila me. Nakon toga sve sam pokušao, ali bezuspješno. Jednostavno mi više nije vjerovala. Stvari su se pogoršale, stalno smo se svađali. Bilo je tu vrijeđanja i tučnjave. I dalje volim Rihannu, ali bit ću iskren – svađali bismo se, ona bi mene udarila, ja bih nju udario i to nikad ne bi bilo ok. Uvijek bismo došli do toga da bismo se zapitali šta to je*eno radimo – ispričao je u dokumentarcu Chris Brown.

– Kada bih imao ogrebotinu na licu, govorio sam da sam pao, a ona bi modrice prekrivala šminkom. Osjećao sam se kao je*eni monstrum – priznao je.

https://www.instagram.com/p/BoCIjMHgDp0/?hl=hr

Mel Gibson

Bivša supruga Oksana Grigorieva optužila je Gibsona za nasilničko ponašanje i povrđivanje, prijetnje smrću, vrijeđanje u prisutnosti djeteta…, piše prvi.hr.

Pročitajte još