Kojim trikom je princeza Diana izluđivala paparazze

Piše: Redakcija

Princeza Diana bila je jedna od najfotografiranijih žena, a ljude je fascinirao svaki njen korak. No, ona je uvijek vrlo otvoreno davala do znanja da ne voli pažnju javnosti i mrzila je kad bi je paparazzi slijedili u stopu.

Kako bi zadržala barem djelić svoje privatnosti, Lady Di se služila malim trikovima kojima je izluđivala fotografe što su je satima čekali ispred rezidencije.

Njena lična trenerica Jenni Rivett otkrila  je kojim se modnim trikovima služila kako bi otišla u teretanu.

– Svako malo bi mediji kampirali ispred njenog doma s kamerama, fotoaparatima i svime ostalim. Njoj je to bilo nevjerovatno, nikako joj nije bilo jasno zašto se toliko bave njenim privatnim životom kad u svijetu postoje mnogo važnije stvari. Ona nikada nije tražila tu pažnju. Sjećam se da joj je jedna od taktika bila da svaki put dođe u istoj Virgin Active majici. Tako bi fotografima sve fotografije izgledale identično pa bi na njima i manje zaradili jer bi se smatralo da su zastarjele. Mislim da joj je to bio pametan potez – rekla je trenerica.

Prisjetila se i koliko je bila nervozna kad je dobila ponudu da vježba s princezom Dianom.

– Bila sam jako nervozna. Došla je do mene, a ja sam stajala i divila se njenoj ljepoti. Sjećam se da mi je rekla: ‘Oh, Jennie, šta ćemo učiniti s ovim tijelom?’ Ubrzo smo postale jako bliske i imala je povjerenja u mene. Nekoliko sam joj puta rekla da mi ne govori neke stvari jer ako se sljedećeg dana pojave u medijima, pomislit će da sam ih ja otkrila novinarima – prisjetila se osobna trenerica.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti