Teška sudbina zvijezde “Sulejmana Veličanstvenog”: Nesretni brakovi, pobačaj i iznenadna bolest

Piše: Redakcija

Nebahat Çehre (74) oboljela je od Alzheimerove bolesti. Ovu vijest prošle sedmice su brzinom munje prenijeli turski mediji. Fanovi glumice, koja je u svojoj zemlji istinska ikona, u nevjerici su, jer, koliko jučer, Nebahat je na svojim društvenim mrežama objavila fotografiju uz poruku kako je imala sretnu večer. Nebahat, koju naša publika najviše pamti po ulogama u serijama „Sulejman Veličanstveni“ i „Strasti Orijenta“, godinama je vodila brigu o svom zdravlju i izgledu. Isticala je kako je tajna njenog mladolikog izgleda u pažljivo biranoj prehrani, redovnoj tjelovježbi i genima. Tvrdila je kako je mladolik izgled naslijedila od oca Izeta Çehrea.

Image result for nebahat cehre muhtesym
– Bio je pravnik, gruzijskog porijekla, nažalost, rano sam ostala bez oca, pamtim ga uglavnom po pričama, jer je preminuo od infarkta kad su mi bile samo četiri godine. U djetinjstvu sam bila sramežljiva, povučena i plaha, usudila bih se čak reći uplašena djevojčica – kaže Nebahat.

Related image
No, na ekranu se to nije dalo naslutiti, naročito ne po njenim ulogama koje su obilježile bogatu karijeru. U svijet showbusinessa je ušla kad joj je bilo samo 15 godina. Ulaznica je bio Izbor za Miss Turske na kojem je i pobijedila, te svoju zemlju predstavljala u velikom finalu u Londonu. Do odlaska u London, pričala je kasnije, nije se uopće smatrala ni lijepom ni privlačnom. Stekla je samopouzdanje koje joj je kasnije mnogo koristilo, naročito u periodu od 1962. do 1972., kad je u Turskoj snimila čak 73 glavne uloge.

Image result for nebahat cehre muhtesym

Nije bila ni punoljetna kada je Tursku predstavljala na Izboru za miss svijeta

– Nikada od svoje porodice nisam tražila novac. Na izbor ljepote su me poslali s doslovno jednom turskom lirom u džepu. Na granici su me zaustavili i nisu mi dali da idem u London, jer sam premlada pa sam pod garancijom premijera ipak otišla na takmičenje. Ušla sam u avion s 50 centi, ali to je život na koji sam navikla – prisjetila se.

Image result for nebahat cehre muhtesym
Tokom snimanja filma “Kamali Zeybek”, 1964., upoznala je četrnaest godina starijeg kolegu Yilmaza Güneya, u to vrijeme najslavnijeg turskog glumca, koji je bio i scenarist filma. Bila je to ljubav na prvi pogled. Na drugom pogledu već slijedi šok, saznanje da Yilmaz ima drugu ženu koja čeka njegovo dijete. No, ljubav je bila jača, Nebahat je zažmirila na ovu činjenicu i s Yilmazom se vjenčala tri godine kasnije. Razveli su se nakon 15 mjeseci braka. Sreću nije imala ni u drugom braku s košarkašem Yavuzom Demirom za kojeg se udala 1976. godine. Zajedno su izdržali samo tri godine. Nebahat je otvoreno govorila o svom životu, pa tako novinarima nije prešutjela ni podatak kako je u drugom braku odlučila abortirati, jer je shvatila da je čeka još jedan ljubavni krah.

– Odrasla sam uz očuha, nisam imala pravog tatu i zbog toga nisam htjela da moje dijete prolazi istu situaciju. Tada sam sebi obećala da ću, ako budem ikad imala brak za koji vjerujem da će opstati, imati i dijete – istakla je.

Image result for nebahat cehre strasti orijenta

Nebahat s kolegama iz serije “Strasti Orijenta”

Osim dva propala braka, Nebahat iza sebe ima i pokušaj ubistva. Te traume je preboljela, ali se poprilično povukla iz javnog života. Svako njeno pojavljivanje bilo je melem za oči kako fanovima, tako i paparazzima. Nebahat je uvijek izgledala kao milion dolara, kretala se i govorila poput prave holivudske dive. Tek je gostujući u popularnoj TV emisiji “Vrijeme je za život”, progovorila o emotivnoj praznini koju osjeća godinama.

– Zaboravila sam lice ljubavi, godine su prošle, ne mogu više ni da se prisjetim tog osjećaja. To je i normalno kad ste posljednji put voljeli prije skoro 30 godina – poručila je uz sjetan osmijeh jedna od najuspješnijih i najljepših dama turskog glumišta, dodajući da se uprkos godinama, i dalje ne osjeća dovoljno starom da bi razmišljala o smrti.

Image result for nebahat cehre strasti orijenta
– Usamljenost je poslednjih deceniju i više moj izbor. Ali, ona ne mora biti ružna. Zadovoljna sam, volim život. Sve moje ljubavi donijele su mi ogromne tuge i razočaranja. Ako su to lekcije iz kojih je trebalo da naučim nešto, onda su mi one objasnile da bol troši dušu. On ne donosi samo emotivno, već i fizičko starenje. A ja ne želim da ostarim – kazala je, ističući kako je uvijek imala dovoljno ljubavi svojih fanova.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti