Kanye West u Bijeloj kući šokirao ponašanjem: Na sastanku s Trumpom udarao po stolu, psovao…

Piše: Redakcija

Kanye West susreo se u četvrtak u Ovalnoj kancelariji s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na radnom ručku i tamo, očekivano, napravio show. 

– Ima nešto u ovoj kapi. Kad je stavim osjećam se poput Supermana – rekao je West, a onda stavio kačket s natpisom ‘Make America Great Again’.

Nakon toga je počeo sa svojim izlaganjem o vlastitom mentalnom stanju, kako bi trebala izgledati zatvorska reforma pa sve do odabira tipa aviona kojim bi trebao letjeti američki predsjednik.

– Ljudi očekuju da glasate za demokrate, ako ste crni – rekao je reper.

Svoje stavove dodatno je pokrijepio lupanjem po Trumpovom stolu, a u jednom je trenutku američkog predsjednika proglasio herojem, a sebe je nazvao ‘ludim mamoje****’ (crazy motherfucker).

Osim Westa na sastanku su bili i član kuće slavnih američkog fudbala Jim Brown,  predsjednikova kćerka i savjetnica Ivanka, kao i njen suprug i savjetnik Bijele kuće Jared Kushner, koji su manje-više nijemo promatrali Kanyeovu predstavu.

Nakon radnog ručka Kanye je održao govor u kojem je objasnio razloge svoje podrške predsjedniku Trumpu.

Trump je s oduševljenjem pozdravio njegov govor.

https://www.instagram.com/p/Boz9n46lkul/?hl=hr

Glasnogovornik Bijele kuće Hogan Gidley rekao je da će Trump i njegovi gosti razgovarati o mogućim pomilovanjima zatvorenika u budućnosti. Također, raspravljali su o velikom porastu kriminala u Chicagu te o naporima koji su usmjereni na stvaranje poslova za crne Amerikance, prenosi Hina.

U maju je Trumpa u Bijeloj kući posjetila Kim Kardashian te je Trumpa uvjerila da pomiluje Alice Johnson, koja je služila doživotnu kaznu zbog nenasilnog zločina raspačavanja droge.

Republikanski se predsjednik zalaže za reformu zatvorskog sistema te je rekao kako je otvoren za promjene u smjernicama pri izricanju kazni. Pitanje reforme je podijelilo republikance na umjerenjake i tvrdokorne pobornike “zakona i reda”.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti