Najljepša ljubavna priča Regiona: Kako su se voljeli Milena i Dragan

Piše: Redakcija

Legendarna srbijanska glumica Milena Dravić preminula je u 79. godini života, a njeni zdravstveni problemi počeli su nakon smrti supruga, glumca Dragana Nikolića. Voljenog supruga upoznala je na filmu, a njegov odlazak nikad nije prežalila. 

– Bez njegovog osmijeha za dobro jutro i bez podrške da izdržimo još jedan dan, sa svim njegovim nepredvidivostima, a ne gubeći vjeru u život i ljude, ljubav… ništa nije ostalo. Nedostaje mi i naša svakodnevnica, kada smo stajali na stepenicama, kada bih osjetila nježnu ruku na svom ramenu i zagrlila ga. I ono kratko: “Ćao, vidimo se, volim te” – rekla je Milena za srbijanske medije kada su je pitali o suprugu nakon njegove smrti. 

Podsjećamo, Milena i Dragan upoznali su se 1969. godine na snimanju filma “Horoskop”, u periodu kada je ona već bila velika zvijezda, a on se borio za svoje mjesto na glumačkoj sceni. Vjenčali su se 1971. godine u pauzi za snimanje.

– Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića “Kako su se voljele dvije budale”. Kada nam je reditelj Aca Đorđević dao slobodno vrijeme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli od Općine Vračar da se vjenčamo. Tako je bilo, vjenčali smo se na pauzi za ručak – ispričala je jednom prilikom glumica. 

Pokojni glumac je jednom otkrio da su se on i Milena prvobitno družili, a kasnije se rodila velika ljubav.

Image result for milena dravic i dragan nikolic

– Bez obzira na to što je Milena, kada smo se upoznali, radila mnogo više nego ja i bila popularnija, nikakva ljubomora kod nas nije postojala, jer smo oboje radili dovoljno. Imali smo paralelne i jednako uspješne karijere – rekao je Dragan. 

Iako je, govorio je glumac, u njihovom odnosu nekad bilo i razloga da se razvedu, ljubav je uvijek bila jača od toga. 
 

– Smatram da je najlakše nešto presjeći, mnogo je teže boriti se. Ponekad i mala svađa može osvježiti dan. Ponekad je potrebno biti i ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi, samo što ja to nisam pokazivao. Što se svađa tiče, Milena je uvijek bila glasnija, ali je i brže praštala – tvrdio je Dragan. 

Par nije imao djece. 

 – Biti roditelj je jedno iskustvo i nešto što je potrebno svakom živom biću. Smatram da je to što nemamo djecu veliki nedostatak, ne mana, ali jednostavno je tako. To nam daje šansu da svu djecu gledamo kao svoju – rekao je Dragan.

Milena i Dragan su u braku bili 45 godina, a njihova ljubavna priča smatra se najljepšom na prostoru Jugoslavije. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti