Zdravko Čolić: Svaki muškarac voli da neko brine o njemu

Piše: Redakcija

Popularni Sarajljija Zdravko Čolić još budi interes javnosti, kako svojim glasom, tako i šarmom. Gotovo da nema grada u bivšoj Jugoslaviji u kojem Čola i danas nema armiju fanova, a među njima i nemali broj žena. Svoju publiku je obradovao koncertom u zagrebačkoj „Areni“, što je bio jedan od povoda da za hrvatske medije govori upravo o damama. Čola je uvijek bio džentlmen, a to je, čini se, i ostao.

– Uvijek sam volio korpulentne žene, ne one s mjerama koje se viđaju na takmičenjima za Miss… Djevojke su više mene napadale, ali nisam ni ja bio inferioran! A strah od braka imao sam dosta dugo, zbog čega mi je i majka znala prigovarati – izjavio je za „Jutarnji list“.

Vjerujemo da je njegovoj majci bilo lakše kada je njegovo srce zarobila  Aleksandra s kojom se kasnije vjenčao i dobio dvije kćerke, Unu Zvezdanu i Laru. U skladnom braku su već 17 godina. Aleksandra nije javna ličnost, te se vrlo rijetko pojavljuje u javnosti.

– Svaki muškarac voli da neko brine o njemu. Mislim da je to bilo presudno. Upoznali smo se davno u Makarskoj, Aleksandra je studirala u Beogradu, nastavili smo da se viđamo, a s vremenom smo počeli da se zabavljamo. Osvojila me je jednostavnošću i privrženošću. Posvetila mi se, misli o meni, brine se, sekira se… Čovjek nekako prepozna tu osobu koju bi opet rado vidio, uhvati neku emociju koja bez riječi govori da joj je stalo do njega. To ne mogu da objasnim jer može pred tobom biti najljepša i najpametnija žena, a da jedva čekaš da odeš od nje – prisjetio se Čola početka ljubavi sa suprugom.

Nikada nije krio da u Aleksandri ima vječnog prijatelja i da ona zna praktično sve o njemu.

U godinama najveće slave mnoge obožavateljke bile su spremne da ga „otmu“ od supruge, ali Zdravko tvrdi da nikada nije bio nevjeran, te da Aleksandra nije uopće ljubomorna na žene koje se nađu u njegovoj blizini.

– Stvarno sam čist i dobar. Ljudi misle, ide on svuda okolo, ali nije. Prirodan sam i normalan. Moja komunikacija sa ženama je na bazi poštovanja – priznao je Čola.

Prvu kćerku Unu dobio je iste godine i kada se vjenčao, 2001., a pet godina kasnije na svijet je došla i druga kćerka Lara.

U svakom braku postoji trzavica i sukoba, ali Zdravko napominje da se sa suprugom najčešće posvađa zbog nekih stvari u vezi s kćerkama.

– Najčešće se prepiremo zbog toga šta djeca smiju, a šta ne smiju. Nemoj ovo, pazi ono. Tu se uopće ne snalazim – kaže popularni Čola.

Za odgoj djece ističe na uspostavi određenih granica, te da će zbog toga djeca uvijek biti zahvalna. Što se tiče njegove dvije mezimice, govori da nikada zbog njega nisu imale nikakve privilegije niti protekcije, te da ne voli da ih eksponira u javnosti. Poznato je da nije ljubitelj fotografiranja s porodicom za naslovne stranice magazina.

– Šta znači fotografirati se za naslovnice? Nemam ništa protiv kada smo porodično na aerodromu i fotografiraju nas, ali da se mi namještamo za fotografiranje, za to baš i nisam. Sve spontano u životu dođe. Moja starija kćerka kad vidi da se njene vršnjakinje fotografiraju i izlaze u novininama, kaže da njoj to nije važno. Ali, danas kada neko nešto lajka na društvenim mrežama, onda im je drago –  govori Zdravko i ističe kako je njegova žena stub kuće. U njegovoj porodici majka je uvijek imala glavnu riječ, dok je otac, kaže, uvijek tu riječ poštovao. 

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti