Teme

Sara Huremović Prelević: Irma i Ilda su ljubile telefon kad su vidjele sestru

Sara Huremović Prelević, koju regionalna javnost zna kao majku djevojčica Irme i Ilde, prošle je sedmice na svijet donijela svoju treću kćerku Inu. Sretna majka je djevojčicu tešku 3,2 kilograma i dugu 50 centimetara rodila cerskim rezom, a za magazin „Azra“ je govorila iz bolnice u Podgorici.

– Iako je bio carski rez, bila sam budna i bebu sam odmah vidjela. Vesko nije mogao da prisustvuje, ali je bio ispred sale. Uzbuđeni smo i jako sretni  – kaže Sara, koja se početkom ovog mjeseca u Podgorici vjenčala sa svojim partnerom. 

Majka hrabrost, kako je često nazivaju, otkrila nam je i to kako su Irma i Ilda reagirale na dolazak nove članice njihove porodice.

– Irma je presretna i bebu je vidjela na video-pozivu. Ljubila je telefon i pokazivala emocije. S druge strane, Ildić je mali ljubomorko, te je ostala suzdržana – dodaje Sara.

Podsjećamo, Sara je sa samo 20 godina rodila blizanke Irmu i Ildu, kojima je ustanovljen Down sindrom, ali to nju, uprkos savjetovanju da ih se odrekne, nije spriječilo da već deset godina svojim djevojčicama pruža lijepu i bezbrižnu svakodnevicu.