Keira Knightley: Oduvijek sam znala da su muškarci privilegirani u Hollywoodu

Piše: Redakcija

Glumica Keira Knightley  u svijet glume i filmske industrije ušla je sa samo 18 godina. Danas je jedna od najuspješnijih glumica, ali ipak priznaje da joj se bilo teško nositi sa ovim statusom. 

– Nevjerovatni su dvostruki standardi s kojima su žene u filmskoj industriji suočene, posebno u mladosti. Muškarcima je dozvoljeno tulumariti i opijati se, a da su mene paparazzo fotografi snimili kako pijana izlazim iz kluba, bio bi to kraj moje karijere. Morala sam poštovati pravila – otkrila je glumica.

Poznato je da Keiri sa 22 godine dijagnosticiran posttraumatski stresni poremećaj, a ona to nikad nije skrivala od publike. 

– Zbog ogromnog stresa i života pod lupom razvila sam PTSP i dobila napade panike. Išla sam na hipnoterapiju samo kako bih mogla hodati crvenim tepisima. Tad sam odlučila pauzirati s glumom, međutim s godinama sam naučila nositi se sa stresom. Često su moje lekcije bile medijski popraćene, ali danas znam da sam dobar radnik. Sad je sve pod kontrolom jer sam u dobroj fazi i stekla sam samopouzdanje – kazala je. 

Keira je poznata po izražavanju mišljenja o ravnopravnosti žena i njihovim pravima, i to ne samo u filmskoj industriji. 

– Nije samo filmska industrija zahvaćena problemom seksualnog uznemiravanja. Oduvijek sam znala da su muškarci privilegirani u Hollywoodu, ali privilegirani su u svakoj industriji – kazala je glumica. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti