Catherine Zeta-Jones progovorila kako je biti žena u Hollywoodu

Piše: Redakcija

Glumica Catherine Zeta-Jones u jednom intervjuu progovorila je o nepoznatim detaljima svog života. 

– Koliko god sam talentirana, kao glumica i umjetnica puno mi bolje idu finansije – opisala je samu sebe supruga Michaela Douglasa.

Glumica s i više nego uspješnom karijerom, koja je između ostalog dobila i najpoželjniji zlatni kipć Oscar, zbog toga je najzahvalnija svom ocu koji ju je naučio i neke tajne njenog zanata.

– Moj otac, koji je toliko želio glumiti u Vegasu, ali nije imao niti jedan umjetnički gen u svom tijelu, odličan je biznismen. On je osoba koja me svemu naučila, prvenstveno tome da svoj posao doživljavam kao biznis i pazim što radim – rekla je glumica te dodala da su njeni roditelji, kada je bila djevojčica, igrajući Bingo osvojili 100.000 funti, a taj novac njen je otac uložio u njihov porodični biznis sa slatkišima i tako bio njoj inspiracija, koja je od tada sav svoj zarađeni novac investirala.

Priznala je da joj taj biznis nije predugo trajao, budući da je sa prvom plaćom, koju je kao 19-godišnjakinja zaradila kada je dobila glavnu ulogu u West Endovskoj produkciji mjuzikla “Annie” kupila klavir  i zahvaljujući njemu, postala ovo što je danas.

Savjeti dvojice kolega s West Enda, Trevora Nunna i Andrewa Lloyda Webbera, koji su joj rekli da skine sve maske s lica i postane prava glumica, doveli su je do toga da je kući odnijela Oscara. 

– Showbiznis je težak, posebno za žene. Ništa se nije promijenilo, iako mislimo da jeste. I dalje sebi ne možemo dopustiti koju sijedu dlaku u kosi, a društvene mreže sve su odvele korak dalje jer sve izgleda bolje i savršenije nego što zaista jest – rekla je ona. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti