Bar Refaeli: Manekenka optužena za utaju poreza u Izraelu, prijeti joj zatvorska kazna

Piše: Redakcija

Poznata izraelska manekenka Bar Refaeli mogla bi završiti u zatvoru ukoliko se optužbe za navodnu utaju poreza u Izralu potvrde tačnim. Prema informacijama koje su izraelskom tužilaštvu dostavljene iz Ministarstva pravde Izraela, slavna manekenka optužena je da je prikrila višemilionsku zaradu koju je ostvarila u inostranstvu, a da su joj u svemu pomogli njeni roditelji koji su prema izvještaju koji se je dostavljen tužilaštvu, bili zaduženi za pranje novca. Prema navodina Ministarstva pravde Izraela, Refaeli je u periodu od 2009. do 2012. godine u inostranstvu ostvarila prihode u visini od 5,5 miliona eura koje nije prijavila po dolasku u Izrael.

-Tužilaštvo je obavijestilo Bar Refaeli, i njene roditelje Tzipi Refaeli i Rafi Refaeli da planira da ih tereti za poreske prekršaje- navodi se u izjavi.

https://www.instagram.com/p/BrQT4q7FGYl/

Prema zakonu ove zemlje, građani Izraela koji borave u inostranstvu nisu obavezni prijaviti svoj prihod izvan zemlje. Vlasti Izraela optužile su Bar i njenu majku da su stvorili fiktivnu rezidenciju u inostranstvu kako bi izbjegli plaćanje poreza državi Izrael u punom iznosu. Manekenka je tokom 2015. godine uhapšena zbog lažiranja mjesta boravka ali je ubrzo puštena na slobodu nakon što je platila kauciju.

View this post on Instagram

New @carolinalemkeberlin is out ! 👓✌🏼

A post shared by Bar Refaeli (@barrefaeli) on

Pročitajte još