Teme

Barac Obama: Bivši američki predsjednik objavio listu knjiga, filmova i izvođača koji su ga inspirisali u protekloj godini

Nekadašnji američki predsjednik Barac Obama putem društvene mreže Instagram često obraduje svoje pratioce zanimljivim fotografijama. Kako je i nakon predsjedničke karijere aktivno nastavio da se bavi društvenim i humanitarnim radom, Obama je odlučio podvući crtu i sumirati svoje utiske o protekloj, 2018. godini. Obamu kojeg i danas mnogi smatraju jednim od najuticajnijih svjetskih lidera, obradovao je svoje pratioce obajvivši listu knjiga, filmova i muzičkih izvođače koji su tokom protekle godine privukli najveću pažnju bivšeg američkog predsjednika. Uzevši u obzir da Obamu na društvenoj mreži Instagram prati blizu 20 miliona pratilaca, ovo je prema njegovim riječima bio jedan od načina da mladim i afirmisanim izvođačima i autorima pruži podršku i ohrabri ih u daljnjem radu.

-Kako se 2018. godina bliži kraju, ovo je moja godišnja lista. Ovo su moje omiljene knjige, filmovi i muzika koja me inspiriše da razmišljam o novim stvarima. Zahvaljujući ovoj listi, takođe imam priliku da zapamtim i predstavim talentovane pisce, umjetnike i pripovjedače koje znate ili ne znate. Nadam se da ćete uživati ​​čitajući, gledajući i slušajući- napisao je Obama u opisu fotografije na Instagramu.

Pratite nas na društvenim mrežama