Omiljeni teniser svih vremena ostao je bez prijatelja, a za djevojku ne želi ni čuti

Piše: Redakcija

Marat Safin vjerovatno nikada neće ući u krug najboljih tenisera svih vremena, ali sigurno  je kandidat za najomiljenijeg i najpopularnijeg u historiji tenisa. 

Ovaj Rus oduvijek je odudarao od ostalih svojih kolega. Nikada nije skrivao se voli zabavljati, ponekad se i napiti noć uoči meča, a možda i najluđi potez koji je ikada napravio je bio u finalu Australian Opena 2002. kada je svoju ložu napunio s tri djevojke.

Imao je odličnu karijeru, bio je svjetski broj 1, osvojio je dva Grand Slam turnira (Australian Open i US Open), a nakon završetka karijere imao je jedan ozbiljan izlet u politiku. Prije sedam godina bio je čak i zastupnik Dume na listi Vladimira Putina. Na sljedećim izborima također je osvojio mandat, ali u lipnju 2017. godine Safin se odlučio povući iz politike i svoje mjesto u parlamentu prepustiti nekom drugome.

View this post on Instagram

Daughter

A post shared by Marat Safin (@flymonkeyrus) on

 
Od tog trenutka potpuno je nestao iz javnosti, a godinu i po poslije javio se novinaru portala sports.ru i prepričao što se dešava s njegovim životom.

Njegov novi život donosi nekoliko iznenađenja. Safin danas živi samo s mačkama, za djevojku ili ženu više ne želi ni čuti. Također, iznio je zanimljive poglede u vezi Boga i svemira.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti