Teme

Nikolina Kovač i Saša Kapor: Trudimo se da svakom danu dodamo malo boje

Poznata bh. pjevačica Nikolina Kovač i njen suprug, također pjevač, Saša Kapor važe za jedan od najskladnijih bračnih parova s javne scene. Jedno drugom su se na vječnu ljubav zavjetovali 2013. godine, kada su dobili i sina Nikolaja. Danas, šest godina kasnije, svakodnevnim romantičnim gestovima  nastoje da uljepšaju svaki novi dan, te tako unaprijede i odnos u braku.

Dan zaljubljenih

– Sitnice su bit, jer od sitnih dijelova nastaje cjelokupni mozaik. Male stvari su jako potrebne u jednom odnosu, a to je, naprimjer, lijepa riječ i jutarnja kafa uz iskren osmijeh. Nakon toga čovjek može reći da je počeo jedan divan i kvalitetan dan i dobio snagu pomoću koje može da postigne sve. Trudimo se da svakom danu dodamo malo boje i da upotpunimo smisao, kako bismo sami sebi svijet učinili boljim mjestom za život. Sazrijevali smo jedno uz drugo i sada smo mudriji, a samim tim je naš odnos poprimio totalnu ozbiljnost i zrelost. Na svakom odnosu treba raditi, a to traje svakodnevno  – kaže Nikolina i dodaje da je u njihovoj vezi ona ta koja je romantičnija, ali ne krije da i Saša zna biti na prilično orginalan način.

Njih dvoje su Dan zaljubljenih odlučili provesti na zajedničkom odmoru, 14. februar doživljavaju kao podsjetnik na to koliko je ljubav važna u svakom trenutku. No, šta bi 14. februar bio bez poklona za partnera? Budući da se nakon šest godina braka odlično poznaju, ni izbor pravog poklona im nije težak posao. Uvijek nastoje da to bude nešto originalno, jer dobra ideja nema cijenu.

–  Ono što sam dobila od Saše, a što je svakako u mom maniru, jeste klavir. A pošto on jako voli tetovaže, poklonila sam mu vaučer kod njegovog omiljenog tatoo majstora, što je njega oduševilo – kaže Nikolina, odgovarajući na pitanje koji su to omiljeni pokloni koje su jedno drugom do sada dali.

Za uspješan brak neophodno je kažu, mnogo tolerancije, kompromisa i razumijevanja, jer samo tako je moguće graditi zdrav i harmoničan odnos.

Zajedničko vrijeme

– Bitno je da se čovjek fokusira na sebe i na svoj odnos. Potrebno je na zdrav način raditi na njemu, a kada se tako postavite, ne postoji ništa što vas može uzdrmati. Iskrenost, povjerenje i vjetar u leđa…., sve su to jako važne karike. Brak je ljubav, davanje, strpljenje i ogromna želja da ulažete u odnos, da učite jedno o drugom i da shvatite da ste jedan tim i da nikako ne treba da igrate jedno protiv drugog. Suština je da se borite zajedničkim snagama i da gurate naprijed. Oni koji uspiju na tom putu zaista su pravi pobjednici – kaže Saša, a Nikolina se u svom romantičnom maniru nadovezuje.

– Brak za nas predstavlja spoj ljubavi, razumijevanja, tolerancije i snage, te  želje i mogućnosti da stvorimo nešto što se zove „porodica“. To je institucija koja je oduvijek imala ključnu ulogu u životima svih ljudi. Zdrava porodica je stub za ostvarenje svih naših snova, a ljubav je najveći dar od Boga i najčistiji i najprivilegovaniji osjećaj svakog ljudskog bića. Ona je najmoćnija sila na svijetu koja ruši sve moguće barijere – dodaje Nikolina.

Njih dvoje slobodno vrijeme vole provesti radeći sasvim obične stvari koje im pomažu da se napune pozitivnom energijom. Omiljeni film, kokice ili zajednička šetnja nekad su prava formula za odličan provod udvoje.

Sitnice koje nas izbace iz takta

Nikolina i Saša otkrivaju i osobine koje najviše cijene jedno kod drugog, ali također ne kriju ni sitnice koje ih izbace iz takta.

– Kod Nikoline me nervira to što, dok ja pričam na telefon, ona uvijek nešto mora da konstatuje, a najviše mi se dopada ta njena predanost porodici i poslu – kaže Saša.

– Kod Saše me nekad iznervira njegova direktnost i eksplozivnost, a smisao za humor je njegova najjača karika – kaže Nikolina.