Laura Wasser: Ovo je advokatica koja je razvela najveće holivudske parove

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BuHhw0ygWxA/

Svakodnevno možemo vidjeti na malim ekranima kako izgledaju životi poznatih holivudskih zvijezdi, njihove porodice, privatni život ali i skandali koji su neizostavni dio njihovih života. Posebno težinu svemu daju društvene mreže koja živote poznatih svakodnevno “nude” svojoj publici. U trenicima kada dođe do sukoba, pa čak i razvoda među poznatim parovima, društvene mreže cijelokupnu situaciju dovode do usijanja. Takav primjer možemo vidjeti kada je riječ o možda, najpoznatijem holivudskom paru posljednjih godina.

Nakon što i zvanično potvrđene informacije o razvodu Brada Pitta i Angeline Jolie, jedan detalj mnoge je zainteresovao. Naime, advokatica Angeline Jolie, Laura Wasser, ubrzo je postala glavna zvijezda višegodišnjeg sudskog procesa. Činjenica da se Laura pojavljuje u skoro svim većim holivudskim razvodima kao pravni zastupnik jedne od “zaraćenih” strana, bila je dovoljna da se javnost u tom slučaju, posebno zainteresuje za njen privatni život. Njoj je ujedno posljednjih godina pošlo za rukom, ono, o čemu njene kolege samo mogu da maštaju.

Laura potiče iz advokatske porodice, a nakon završene osnoven i srednje škole u rodnom Los Angelesu, uspješno je okončala studije na “Loyola Law School”. Njen otac Dennis, već je bio dobro poznato ime u holivudskim krugovima, no ikao je on uveliko “razvodio” poznate parove, Laura se u početku opredjelila ka riješavanju problema i pravima osoba sa invaliditetom. Na nagovor oca, Laura se priključuje njihovoj advokatskoj kancelariji “Wasser, Cooperman & Mandles” koja se opredjelila za porodično pravo i brakorazvodne parnice. Svoje prve poslovne uspjehe zabilježila je tokom vođenja brakorazvodnih postupaka za koje su je angažirali muzičar Stevie Wonder, a nakon toga i Britney Spears. Ovi poslovni poduhvati dali su joj veliki zamajac u daljnjoj karijeri koja je konstantno išla uzlaznom putanjom.

Njena najbolje klijentica, Angelina Jolie, angažirala ju je u procesu razvoda od glumca Billyja Bob Thorntona i Brada Pitta. To je bilo dovoljno da u holivudskim krugovima dobije titulu “kraljice razvoda” nakon čega su na njena vrata zakucala imena poput Gwen Stefani, Kim Kardashian, Johnnyja Deppa, Heidi Klum, Ryana Reynoldsa, Olivera Martineza, Megan Fox i mnogih drugih.

Javnost je bila prijatno iznenađena kada se laura odlučila objaviti knjigu u kojoj je iznijela svoja brojna dosadašnja iskustva. Sam naslov knjige “It Doesn’t Have to Be That Way: How to Divorce Without Destroying Your Family or Bankrupting Yourself”, dao je odgovor na pitanje, kako zapravo danas izgledaju brakovi poznatih. Pored toga što je zadužena za mirno rješavanje brakorazvodnih sporova, Laura često svoje klijente savjetuje na koji način da informacije o svom braku, razvodu i periodu nakon toga, treba da otkrivaju javnosti. U krugovima bliskim njenoj advokatskoj kancelariji govori se kako Laura na veoma jednostavan način odbija klijente za koje unaprijed zna da neće mogi finansijski ispoštovati njene usluge. Primjera radi, za samo jedan sat konsultacija, Laura klijentima naplaćuje sumu od 850 dolara.

Sa druge strane, o njenom privatnom životu malo se zna. Laura je majka dvojice sinova, Luka i Jacka koje je dobila tokom veze sa dvojicom različitih partnera. Iako su brojni mediji na sve načine pokušali saznati ko su roditelji njenih sinova, nisu došli do željenih odgovora. Najpoznatija holivudska advokatica pažnju plijeni svojim istančanim i veoma otmenim izgledom, a brendovi poput “Prade” i “Hermesa” postali su njen modni pečat. Sve ove činjenice, nagnale su brojne TV kuće da joj ponude basnoslovne ugovore kako bi pokrenuli svojevrstan reality program čija bi glavna tema bili upravo razvodi, no Laura je bez imalo razmišljanja odbila njihove prijedloge.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti