Crna strana Hollywooda: Ove zvijezde su počinile ubistva, a mnoge od njih nikada nisu završile u zatvoru

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bu4aB_OhBXS/

Mnogi živote holivudskih zvijezdi smatraju savršenim i besprijekornim. Ipak, iako imaju milione i svakodnevno uživaju u svim blagodetima svog posla i slave, no, kada se svjetla ugase, oni “postaju obični smrtnici”. Njihovi životi iza filmskog platna ponekad samo su naizgled savršeni, dok mnogi od njih kriju zastrašujuću tajnu. Život prepun stresa, alkohola, skanda i narkotika neke je doveo na rub smrti, a neki od njih, i odgovorni su za živote ljudi koji su stradali od njihove ruke.

Poznati reper Snoop Dogg reper i njegov tjelohranitelj McKinley svojevremeno su optuženi da su zajedno ubili etiopijskog imigranta Philipa Woldemariama u avgustu 1993. godine. Oni su u jednom parku u Los Angelesu trebali da se sastati s čovjekom koji je ranije bio u sukobu s Snoopovim prijateljem. Woldemariam je prilazeći Snoopovom automobilu, posegnuo za pištoljem, a McKinley ga je u tom trenutku upucao. Snoop Dogg je naknadno oslobođen optužbe sa saučešće u ubistvu.

View this post on Instagram

clearly deep in thought

A post shared by Matthew Broderick (@_matthewbroderick) on

Glumac Matthew Broderick je 1997. godine učestvovao u udesu u kojem su nastradale majka i kćerka. Nakon što je skrenuo u suprotnu traku, glumac je automobilom naletio na dvoje pješaka koji su na mjestu ostali mrtvi. Iako je bio osuzđen na petogodišnju kaznu zatvora, Matthew je na kraju platio novčanu kaznu u visini od 175 dolara.

Glumac James Stewart prije nego je postao holivudska zvijezda, bio je aktivni pilot tokom Drugog svjetskog rata učestvujući u masovnom bombardovanju njemačkih gradova u kojima je stradalo na hiljade vojnika i civila. Za svoje zasluge dobio je brojna odlikovanja.

Slavni američki glumac Howard Hughes čij lik je u filmu “Avijatičar” tumačio Leonardo DiCaprio, 1936. godine učestvovao je u saobraćajnoj nesreći koja je za ishod imala smrt jednog pješaka. Iako je u početku proglašen krivim za ovu nesreću, nakon promjene iskaza glavnog svjedoka u korist glumca, Hughes je oslobođen optužbe.

Ted Kennedy, najmlađi brat nekadašnjeg predsjednika Johna F. Kennedyja i senatora Roberta Kennedyja, 1969. godine organizovao je zabavu nakon koje je otišao s 28-godišnjom Mary Jo Kopechne. Vozeći se preko jednog mosta, Kennedy koji je bio u alkoholisanom stanju, u jednom trenutku izgubio je kontrolu nad svojim automobilom i izazvao udes u kojem je nastradala Kopechne. Ted je punih devet sati pokušavao pokušavao naći rješenje kako bi se izvukao iz ove situacije, a nakon mjeseci sudskog postupka, osuđen je na dva mjeseca zatvora jer je pobjegao s mjesta nesreće.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti