Najljepša ljubavna priča: Kako je advokatica Amal zavela najpoželjnijeg holivudskog neženju?

Piše: Redakcija

Foto: AFP

Kada se jedan od  najpopularnijih holivudskih glumaca George Clooney 1995. godine razveo od supruge Talie Balsam rekao je kako se više nikad neće ženiti jer jednostavno nije dobar u tome. Međutim, susret s advokaticom Amal bio je fatalan. Njihova ljubavna priča počela je 2013. godine i uprkos raznim šuškanjima o razvodu i nesuglasicama, njhova ljubavna priča traje već godinama.

Par se upoznao u kući glumca na jezeru Como u Italiji zahvaljujući zajedničkom prijatelji. Istu večer, Amal je upoznala i roditelje svog budućeg muža.

– Nazvao me agent i rekao: „Upoznao sam jednu ženu koja dolazi u tvoju kuću i s kojom ćeš se vjenčati“ – ispričao je George, Davidu Lettermanu.

Odmah su se svidjeli jedan drugom. Prvi spoj su imali 2013. godine, dok je Amal živjela u Londonu. Clooney ju je pozvao u Abbey Road Studio. Nakon nekoliko mjeseci planiranja, pozvao ju je na večeru i sakrio joj 7-karatni zaručnički prsten u kutijicu za upaljač s kojim je htjela zapaliti svijeće.

https://www.instagram.com/p/BsORD_2BB24/

– Proveo sam 20 minuta na koljenu dok sam čekao da kaže ‘da’ jer je bila u šoku – otkrio je jednom prilikom.

Vjenčali su se u septembru  2014. i to samo godinu nakon prvog spoja. Vjenčanje je upriličeno u luksuznom resortu u Veneciji u društvu porodice i nekoliko bliskih prijatelja.

George je tvrdio da nije planirao imati djecu. Ni on ni Amal nisu o tome pričali, ali da su jednostavno oboje zaključili da nije vrijeme. Nakon vjenčanja, shvatili su da bi, ipak, htjeli podijeliti svoju sreću. Kad je Amal ostala trudna 2016. godine, ostali su iznenađeni kad su saznali da nosi blizance.

Amal je u junu 2017. godine rodila blizance Ellu i Alexandera.

https://www.instagram.com/p/BqJeE-EhDA9/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti