Najbolje filmske transformacije: Glumci koji su promijenili izgled do neprepoznatljivosti

Piše: Redakcija

Nije tajna da glumci, za potrebe uloga, često mijenjaju svoj izgled, a to najčešće postižu zahvaljujući maskama i make-upu. No, postoje i oni glumci koji su otišli korak dalje, te su za potrebe snimanja svoj izgled promijenili toliko da su bili neprepoznatljivi. Evo o kojim glumcima je riječ. 

 1.  Christian Bale 

Slavni glumac je definitivno kralj filmskih transformacija, a za potrebe snimanja filma “The Machinist” je izgubio čak 28 kilograma. Naime, on je bio na dijeti koja je podrazumijevala da dnevno pojede samo jednu jabuku, konzervu tunjevine, te da pije kafu i vodu, a povremeno i čašu viskija. 

No, za ulogu u filmu “American Hustle” je ponovo vratio kilažu, i to tako što je,  kako je otkrio u jednom od intervjua, jeo apsolutno sve što mu se našlo na putu. 

Kada je riječ o njegovoj ulozi u filmu “Vice”, tu je za transformaciju slavnog glumca ipak zaslužna “samo” šminka. 

2. Charlize Theron 

Charlize je za ulogu u filmu “Monster” dobila Oscara, a njena transformacija je podrazumijevala to da se udeblja 14 kilograma i u potpunosti očupa obrve. 

No, to svakako nije njena najveća transformacija. Naime, 15 godina kasnije se za ulogu u filmu “Tully” udebljala 23 kilograma i to u periodu od samo tri i po mjeseca. 

3. Jared Leto 

Leto se za ulogu ubice Johna Lennona udebljao 30 kilograma, a zatim je za ulogu transrodne osobe u filmu “Dallas Buyers Club” izgubio te kilograme i postao neprepoznatljiv. Upravo zbog toga se ozbiljno približava kralju Christianu Baleu, barem kada su transformacije u pitanju. 

4. Nicole Kidman 

Najveća tranformacija slavne glumice je ona u filmu “Destroyer” u kojem ima pepljastu kosu, oštećenu kožu i velike podočnjake, a strani mediji su prenijeli i to da je glumica za potrebe ove uloge morala da smrša. 

https://www.instagram.com/p/BvXX1JqF_d8/?utm_source=ig_embed

5. Matthew McConaughey 

“Dallas Buyers Club” svakako je film u kojem je slavni glumac pokazao svoje umjeće transformacije. Naime, on je za potrebe ove uloge svoje isklesano tijelo doveo do ruba anoreksije. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti