Imale ste dilemu: Ovih osam stvari bi muškarci voljeli da znaju o seksu

Piše: Redakcija

Ustaljeno je mišljenje kako su žene te koje su jako zahtjevne kada je seks u pitanju, no zapravo, muškarci su ti koji imaju posebne prohtjeve od svojih partnerki. Kako bi razbili sve tabue, donosimo vam osam činjenica koje potkrepljuju ovu tvrdnju.

Smatra se kako su muškarci isuviše opterećeni svojim libidom da nisu nimalo samosvjesni kada je seks u pitanju. Ipak, ova tvrdnja nimalo nije tačna budući da mnogi od njih posebnu pažnju posvećuju svom fizičkom izgledu, pa čak i svojoj frizuri.

Nekoliko istraživanja je pokazalo da su momci u školskoj dobi privrženiji od djevojčica istih godina. To je period kada počinje da se bude njihova osjećanja, misli i želje.

-Muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom seksu, ne samo da pretrpe to ili ga shvate osobno. Muškarcima nije bitno dominirati ženom, nego je iznenaditi- smatra psiholog i seksolig Joe Kort.

Muškarci posjeduju nekoliko erogenih zona kojima posvećuju veliku pažnju i to isto očekuju od svojih partnerki tokom seksa. Nisu svi opterećeni svojim “glavnim” atributom.

Većina muškaraca ima fantazije, htjeli to priznati ili ne. Ipak, mnogi se stide svoju emotivnu stranu pokazati pred partnerom, ali uvijek pozitivno odreaguju kada im partnerka stavi do znanja da osjeća šta je to što ih motivira.

Nekima to zvuči bezazleno, ali “prljava priča” tokom seksa je nešto što pali većinu muškaraca.Takva vrsta konverzacije tokom seksa kod partnera razvija maštu što dodatno pospješuje njihov odnos.

Poznato je da seks riješava brojne probleme u vezi, ali isto tako, mnogi problemi nastaju onoga trenutka kada vaš partner zbog određenih “smetnji” i svakodnevnog stresa u potpunosti ne uživa tokom seksa.

Muškarci ne vole apsolutno kontrolu niti da ih partner u svemu kontroliše, pa je tako preporučljivo da svom partneru ponekad omogućite malo “samoće” i dozvolite mu da se opusti u svojim maštarijama, koje ponekad uključuju i erotske filmove, koji ima svakako mogu poslužiti za nove seksualne fantazije koje želi isprobati.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti