Zahvaljujući ulogama u turskim serijama ostvarili su veliko bogastvo: Ovo su najplaćeniji turski glumci

Piše: Redakcija

 

U posljednjih nekoliko godina došlo je do nagle ekspanzije turskih serije, što za posljedicu ima masovnu popularnost glumaca i glumica koju uživaju među gledaocima. S podjednakim uzbuđenjem prate se njihovi likovi u serijama, ali i njihovi privatni životi, porodični problemi te visina honorara. Ipak kako se sve više čini, zajedno s njihovim događanjima u privatnom životu vrtoglavo rastu i njihovi honorari za određene uloge, pa se polahko približavaju svojim holivusdkim kolegama. Međutim turske glumice za sad zaostaju u zaradi. Koliko se moglo primjetiti producenti veliku pažnju posvećuju muškim članovima ekipe. Mi smo za vas pronašli najplaćenije turske glumce a jedan od njih je porijeklom iz BiH.

View this post on Instagram

Into the Wild!

A post shared by Kıvanç Tatlıtuğ (@kivanctatlitug) on

Na desetom mjestu trenutno se nalazi glumac Kivanc Tatlitug. Pored toga što je izvrstan glumac koji je na našim prostorima poznat po seriji Gumus, on je također i dugogodišnji model. Također je dobitnik dvije nagrade Zlatnog leptira za najboljeg glumca. Rođen je 27.10.1983., a njegova neto vrijednost je oko 1 milion američkih dolara.

Na listi od deset najbogatijih turskig glumaca našla se i Ezgi Asaroglu, koja se nalazi na devetom mjestu. Ona je jedna od najsimpatičnijih televizijskih i filmskih glumica. Prvi put se pojavila u seriji Bir Bilim Ask, sa samo 17 godina. Rođena je 18.06.1987., a njena vrijednost je oko 1,3 miliona dolara.

Engin Akyurek nalazi se na osmom mjestu, a trenutno je jedan od najuspješnijih glumaca zahvaljujući dobroj glumi. Pojavio se u filmovima ali i u serijama. U 30-toj godini dobio je nagradu za najboljeg glumca godine. Rođen je 12.10.1981., a njegova neto vrijednost je 1,5 miliona dolara.

View this post on Instagram

oh hi! 🇨🇿

A post shared by Hazal Kaya (@hazalkaya) on

Slijedeća je Hazal Kaya, koja je svoju karijeru počela u seriji Genco. Rođena je 1.10.1990., dok je njena neto vrijednost 1,8 miliona dolara.

Murat Yildirm se nalazi na šestom mjestu, a glumio je u najpopularnijim turskim serijama. Rođen je 19.08.1979., a neto vrijednost mu je oko 2 miliona dolara.

Na listi je i Beren Saat. Rođena 26.02.1984., a neto vrijednost joj je 3 miliona dolara.

Ova lista nije mogla proći bez popularnog Bali bega, Burak Ozcivit, koji se nalazi na četvrtom mjestu. Pored glume bavi se i modelingom. Osvojio je i titulu drugog najljepšeg modela na svijetu, a uskoro će postati i otac svog prvog djeteta. Rođen je 24.12.1984., a neto vrijednost mu je 3 miliona dolara.

Na ovoj listi je i Tolgahan Sayisman, a nosi titulu najljepšeg glumca i modela. Rođen je 17.12.1981., a neto vrijednost mu je 5 miliona dolara.

View this post on Instagram

💚 #tbt @cengizdikbas

A post shared by Aslı Tandoğan (@aslitandoga) on

Na prvom mjestu ove liste nalazi se Asli Tandogan. Ona je jedna od najljepših turskih glumica, a nosi titulu i najplaćenije. Također, ona svira i harfu te se pridružila Antalijskom simfonijskom orkestru. Rođena je 2.4.1978., a njena neto vrijednost je 10 miliona dolara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti