Kakva majka takva kći: Žene se u 33. godini počinju pretvarati u svoje majke

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwCgMI8F3pJ/

Mnoge žene tek u tridesetim postaju svjesne svog karaktera, navika i osobina koje su nasljedile od svojih roditelja. Iako mnoge od njih teško prihvataju činjanicu da s godinama sve više liče na svoje majke, jedna studija je pokazala da žene kada napune 33 godine sve više poprimaju osobine svojih majki, posebo, ako su se do tada već ostvarile kao majke.

Dr Julian Silva iz Londona, tvrdi kako je tokom istraživanja razgovarao s više od 2 hiljade muškaraca i žena i došao do zaključka da je više od polovine ispitanih žena nakon što su napunile 30, poprimilio većinu osobina i navika svojih majki, što nije bio slučaj u ranijim godinama kada se kod njih osjetio bunt, prenosi Miss7zdrava (24sata.hr)

-Svi se pretvaramo u svoje roditelje u nekom trenutku našeg života i to je nešto što treba slaviti- ističe doktor De Silva.

Neke od karakteristika po kojima sve više liče na svoje majke manifestuje se kroz usvajanje istih obrazaca ponašanja, bavljenje istim hobijima pa čak i gledanje istih TV emisija. Kod muškaraca, starosna granica u kojoj počinju ličiti na svoje očeve počinje u prosjeku u 34 godini života. Muškarci obično usvajaju mišljenja svojih roditelja po pitanju politike i muzičkog stila.

Pročitajte još