Selma Blair otkrila bolnu istinu: Saznavši da bolujem od neizlječive bolesti plakala sam i smijala se u isto vrijeme

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BwLeF1bn4Es/

Holivudsku glumicu Selmu Blair javnost je upoznala kroz sjajne uloge koje je ostvarila u filmovima “pravna plavuša”, “Hellboy”, “Vrisak 2”. Ipak, iza njene sjajne filmske karijere krije se bolno saznanje koje je ovu mladu glumicu u potpunosti izmijenilo. Naime, kada je jednog jutra ustala i krenula na snimanje, glumica je na kratko izgubila svijest i orijentaciju zbog čega nikako nije mogla održati svoju ravnotežu, a tek kada su joj u pomoć pritekli ukućani, glumica je nekako uspjela ostati na nogama.

Iako je mislila da se radi o kratkotrajnoj nesvjestici, nakon posjete ljekaru, glumica je saznala bolnu istinu koja će joj u potpunosti izmijeniti život. Naime, Selmi je dijagnostikovana neizlječiva autoimuna bolest multipla skleroza koja se manifestuje tako što izaziva smetnje u funkcioniranju nervnog sistema i ostalih funkcija tijela koje su direktno povezane s mozgom.

Prih nekoliko dana, za Selmu su bili poput pakla, ali kada se uspjela sabrati, bolnu istinu podijelila je sa fanovima na Instagramu koji su bili prilično iznenađeni i šokirano, no, uskoro su na njenu adresu počele pristizati poruke podrške. Glumica je ipak priznala kako se i pored svega što joj se dešavalo prvih nekoliko dana nakon saznanja, uspjeva smijati i biti pozitivna. Bol u vratu, vrtoglavica, problemi sa hodanjem, gubitak osjećaja u nogama, ali i psihički problemi poput depresije, samo su neke od posljedica sa kojima je morala naučiti živjeti.

Budući da sama odgaja svoje dijete, Selma je bila jako uplašena za njenu budućnost plašeći se kako bi socijalne službe mogle da joj oduzmu pravo nad starateljstvom, posebno što ova opaka bolest vremenom uzrokuje gubitak pamćenja. Ipak, Selmi je ubrzo stigla velika podrška njenih kolega koje su joj pružile veliku podršku ali i obećanje da će biti uz nju kad god joj to bude potrebno. Njeno prvo pojavljivanje u javnosti nakon što joj je dijagnostificirana opaka bolest, bilo je tokom dodjela “Vanity Fair” nagrada kada je na zabavu koja je priređena za uski krug zvanica, došla hodajući pomoću štapa.

https://www.instagram.com/p/BtKy8Q6HsEc/?utm_source=ig_embed

Kako su dani odmicali tako je i Selma sve više postajala svjesna ozbiljnosti bolesti, a već narednih mjeseci smogla je snage svoje iskustvo podijeliti sa drugim oboljelim ističući kako je ovu bolest ipak moguće donekle kontrolirati.

https://www.instagram.com/p/BuIZJiCHJ9R/

https://www.instagram.com/p/BtuLK1ZHr-a/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti