Vjerovale su u svoje snove: Slavne žene kojima su rekli da neće uspjeti jer nisu dovoljno lijepe

Piše: Redakcija

Da vjerovanje u snove najčešće znači i njihovo ostvarivanje pokazuju primjeri glumica čiji je rad danas nagrađen brojnim priznanjima, dok su se na početku karijere suočavale s odbijenicama zbog svog izgleda. Naime, rečeno im je da nisu dovoljno lijepe da bi ostvarile uspjeh koji žele, ali su one pokazale suprotno. Evo o kojim slavnim damama je riječ. 

1. Reese Witherspoon

Slavna glumica se na početku karijere suočila s negativnim komentarima na račun svog izgleda, no to je nije spriječilo da ostvari svoje snove. 

– Morate biti jaki kako biste se nosili s odbijanjem. Kada sa prvi put došla u Los Angeles stalno sam slušala kako nisam dovoljno visoka, lijepa i pametna. Ali mene nije bilo briga za njihovo mišljenje – rekla je ona u jednom od intervjua. 

2. Meryl Streep 

Jedna od najutjecajnijih glumica današnjice bila je jedna od glumica koje su se “takmičile” za ulogu u filmu “King Kong”. 

– Zašto si mi doveo ovu ružnu stvar – rekao je reditelj svom sinu kada je ugledao Meryl. 

No, to slavnu glumicu očigledno nije spriječilo na putu do uspjeha. 

3. Sarah Jessica Parker

Ona se od samog početka karijere suočava s kritikama kada je izgled u pitanju, a magazin “Maxim” ju je svojevremeno proglasio najmanje seksipilnom ženom svih vremena. 

– Imam li umjetne grudi, Botox ili silikonske usne? Ne. Odgovaram li idealnim standardima ljepote? Vjerovatno ne. Izgleda da jednostavno ne možeš svima udovoljiti – rekla je Sarah jednom prilikom. 

4. Kate Winslet 

Glumicu su tokom karijere često kritikovali zbog težine, no ona se na to nije pretjerano obazirala. 

– Kada sam imala 14 godina, profesorica glume mi je rekla da bih možda mogla dobro proći kao glumica ako se zadovoljim ulogama debelih cura. E pa pogledajte me sad. Nisam slušala, išla sam svojim putem, prebrodila mnoge strahove i nesigurnosti. Samo treba raditi ono što želite i vjerovati u sebe – rekla je ona u jednom govoru koji je posvetila mladim djevojkama.

Pročitajte još