Princ William se želi otarasiti Harryja i Meghan: Njihova sljedeća destinacija je Kanada?

Piše: Redakcija

Dok cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje dolazak na svijet novog člana kraljevske porodice, britanski mediji prenijeli su informaciju koja je mnoge iznenadila. Ovoga puta, glavni akteri nisu Harry i Meghan, već princ William koji je u želji da povrati svoju ulogu na kraljevskom dvoru, skovao plan koji se sigurno neće dopasti njegovom bratu, a ponajmanje, njegovoj supruzi Meghan Markle. William je naime, odlučio pozabaviti se ulogom svoga brata, pa je tako, navodno, odlučio iskoristiti svoj uticaj na dvoru i Williama i Kate “poslati” na duže putovanje. Destinacija, Kanada ili Australija, Williamu je svejedno, budući da što prije učvrsti svoj položaj na dvoru i odagna sve sumnje u to koji će se brat konačno naći bliže britanskom prijestolu.

-Postoji nekoliko solucija, a jedna od njih je da konačna destinacija na kojoj će Harry i Meghan nastaviti živjeti bude Australija ili Kanada gdje bi imali nešto veću ulogu od “običnih” ambasadora svoje zemlje- tvrdi dobro obavješteni izvor za “The Sunday Times of London”.

https://www.instagram.com/p/BiCBND1hIcx/

Isti izvor navodi kako se Williamu jako žuri, posebno zbog činjenice da je Meghan već odavno “ugrizla veliki zalogaj” i ugrozila poziciju njegove supruge Kate Middleton koja je odveć pala u drugi plan. Ovu Williamovu odluku mnogi smatraju istinitom, a posebno kada se uzme u obzir da je Harry odlučio da se povuče na njihovo porodično imanje Frogmore Cottage, koje je odabrao kao svoju novu rezidenciju, a pri tome da se o ovoj odluci navodno nije posavjetovao sa svojim bratom, što je William vidio kao Harryjevu odluku da definitivno želi ostati na “ostrvu”.

-Na dvoru se već odavno u uskim krugovima raspravlja o tome na koji način treba ublažiti ogromnu popularnost koju trenutno imaju Harry i Kate, što je prevazišlo sva očekivanja. Odavno je svima jasno da je “jaz” među princezama ogroman, što se u mnogome odrazilo na odnos i među prinčevima, a takva situacija ne dopada se nikome na dvoru- ističe isti izvor.

Prema saznanjima do kojih su došli mediji u Engleskoj, William je već obavio brojne razgovore sa najbližim članovima kraljevske porodice koji su dali “odriješene ruke” i podršku njegovim prijedlozima, no konačnu odluku o tome gdje Harry i Meghan nastaviti živjeti, dat će kraljica Elizabetha II.

Pročitajte još