Melania Trump ljuta na Annu Wintoure: Vogue je ne želi na naslovnici

Piše: Redakcija
 

Foto: AFP

Melania Trump karijeru je počela kao manekenka u rodnoj Sloveniji. Već sa 16 godina snimila je prvi session s fotografom Stanom Jerkom, a s 18 je počela raditi u Milanu i Parizu. Agent Paolo Zampolli primijetio ju je i nagovorio da ode u New York, gdje je nastavila manekensku karijeru. Zampolli je bio i prijatelj Donalda Trumpa, kojeg je upoznala na zabavi 1998. godine i počeli su svoju vezu koju su okrunili brakom 2005. godine.

 

Melania je odradila snimanja za magazine Avenue, Vanity Fair, Philadelphia Style, New York Magazine i Vogue, no tek joj je udaja za Trumpa donijela prvu i zasad jedinu naslovnica prestižnog američkog Voguea. A sudeći prema riječima šefice “modne Biblije”, bit će to i posljednja.

Naime, u nedavnom intervjuu s Christianom Amanpour kreativna direktorica Anna Wintour komentirala je tradiciju Voguea da na naslovnicu stavljaju prve dame, ali i bez eksplicitnog spominjanja Melanije dala do znanja da ne planiraju nikakvo snimanje s njom. Wintour je pojasnila kako se Vogue politički svrstao na demokratsku stranu, što je bilo otvoreno komunicirano za vrijeme izbora 2016. godine, kad je Trump pobijedio Hilary Clinton.

Vogue

Melanijina naslovnica nakon vjenčanja 2005.

– Ja, kao i svi u izdavačkoj kući Condé Nast, smatramo kako se treba zauzeti za ono u što vjerujemo i treba pokazati stav. U Vogueu profiliramo žene u koje vjerujemo. Pogotovo nakon poraza Hilary Clinton. Žene trebaju biti na vodećim pozicijama i planiramo ih poduprijeti u tome”, rekla je Wintour.

Pa iako ju nijednom nije prozvala, Melania Trump imala je potrebu reagirati na njene izjave i to objavom za medije.

– Naslovnica Voguea ne definira gospođu Trump. Tamo je već bila i to puno prije nego što je postala prva dama. Njena uloga prve dame SAD-a i sve što radi je puno važnije od nekog površnog photo shoota i naslovnice. Ovo samo dodatno pokazuje koliko je pristrana modna industrija i koliko je nesigurna i uskogrudna Anna Wintour zapravo. Nažalost, gospođa Trump je naviknuta na ovakvo ponašanje – stoji u službenoj objavi njenog ureda.

Prilično je zanimljivo kako Melania, odnosno njen PR tim naziva modnu industriju “površnom”, kad je to jedini posao kojim se ona u svom životu bavila i nekad joj snimanja za časopise nisu bila nevažna, nego su joj plaćala račune.

Vogue

Tri naslovnice Michelle Obame

Licemjerje u službenoj izjavi vjeroVatno se odnosi na činjenicu kako je Michelle Obama, Melanijina prethodnica, na naslovnici Voguea bila tri puta za vrijeme mandata svog supruga.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti