Pjesma je postala veliki hit: Ovo je žena kojoj je Toma Zdravković posvetio pjesmu Danka

Piše: Redakcija

Legendarni jugoslovenski pjevač Toma Zdravković još za života se okitio titulom “kralja kafanske muzike”, a svoje brojne hitove koje je napisao, posvetio je damama koje su činile dio njegovog života. Iako je većina mišljenja da se radi o njegovim neprežaljenim ljubavima, jedan od njegovih najvećih hitova “Danka”, još uvijek sa sobom nosi dozu misterije.

Pjesma koja je snimljena davne 1990. godine, ubrzo je postala veliki hit, a žena kojoj je Zdravković posvetio stihove ove pjesmje, dugo je bila ljuta na njega, baš iz razloga jer je prema njemu gajila prijateljska osjećanja.

“Nemoj da se ljutiš što ti pišem pesme, Danka. Ti si svoju ljubav poklonila drugom, Danka. Ja jedino mogu da pevam o tebi, Danka, jer si ti život moj”, glase stihovi pjesmje, koju su mnogi protumačili kao poruke neuzvraćene ljubav.

Danka Novović

Ipak, o ovoj pjesmi, dugo nakon Tomine smrti, oglasila se i njegova prijateljica, i radijska voditeljica Danka Novović kojoj je Zdravković najvjerovatnije posvetio pjesmu, ali je ona zbog toga bila jako ljuta na njega.

-Bili smo prijatelji i Toma je bio čovjek pun emocija i imao je veliko srce. Ipak, mrzila sam da me povezuju sa ljudima sa estrade kada je ljubav u pitanju, jer su za mene oni bili prijatelji i poslovni partneri. Zato sam se ljutila na Tomu kada sam čula da mi je posvetio pjesmu- ispričala je svojevremeno Novović.

View this post on Instagram

80 GODINA OD ROĐENJA: Bila je nedelja, 20. novembar predratne 1938. godine, kada se u skromnoj porodici Dušana Zdravkovića, mesarskog radnika (1908 – 1994), i Kosare Zdravković (1919 – 2000), rodilo treće dete. Dečaku je nadenuto ime Tomislav, a kršten je 27. novembra u crkvi Svetog Nikole u Aleksincu. Rođen je nakon dva brata, Aleksandra (1931 – 2015) i Ive (1932), a nakon njega rođeni su sestra Mirjana (1941 – 1977) i brat Novica (1947). Pukom slučajnošću je rođen u tom gradu, jer je njegov otac Dušan u to vreme u Aleksincu imao klanice. Kada je navršio tri meseca, porodica se odselila u Pečenjevce, gde je odrastao i završio osnovnu školu. ____________________________________ 📸Izvor: FB stranica Tomislav Toma Zdravković ____________________________________ . . . #belgrade #beograd #aleksinac #pecenjevce #tomazdravkovic #pevač #legenda #80godina #toma #pocivajumiru #beogradski_vremeplov_011 #srbija #srbi #leskovac #srbija🇷🇸

A post shared by 🇷🇸Београдски Bремеплов🇷🇸 (@beogradski_vremeplov_011) on

Ona je priznala da nikada prema njemu nije gajila emocije, već ga je uvijek doživljavala kao prijatelja, ali je sa druge strane, u pjesmi kroz stihove prepoznala da Toma ipak, prema njoj osjećao nešto više od prijateljstva, dodavši da je u stihu koji glasi:”Nemoj da se ljutiš što ti pišem pesme, ja jedino mogu da pevam o tebi, Danka, jer ti si život moj!” lako prepoznala njegova osjećanja koja je gajio prema njoj.

-Kada je “Danka” postala hit, dugo nisam govorila s Tomom jer sam mislila da nikada neću objasniti javnosti da nisam u ljubavi s njim. Kada sam mu oprostila, Toma je od sreće cijelo veče čašćavao cijelu kafanu- priznala je Novović.

Ipak, da je pjesma koja je postala veliki hit, u sebi sakrila još jednu tajnu, nedavno je objavila Maja Volk, nutricionistica, koja je inače, velika prijateljica sa Gordanom, suprugom pokojnog pjevača.

– Čuvena “Danka” kojoj je pokojni suprug, Toma Zdravković, posvetio pjesmu. Ovo je Gordana zvana Dana, supruga pokojnog Tome. Može Danka Novović sad da priča šta hoće, ali ova žena je i na “Youtubeu” sa originalnim snimkom- napisala je Volk ispod zajedničke fotografije na kojoj pozira sa Gordanom.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti