Bivši fudbaler progovorio o bolesti sina: Doktori su mi rekli da neće preživjeti narednu noć

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BvvCLLihmJM/

Legendarni engleski fudbaler Gary Lineker nedavno je u jednom intervjuu govorio o teškoj porodičnoj priči, čij glavni akter je bio njegov sin George koji se mjesecima borio s opakom bolešću. Kako je ispričao Lineker, Georgeu su ljekari dijagnosticirali jako težak oblik leukemije zbog čega je bilo neizvjesno da li će uopšte živjeti duže od par mjeseci.

-Često sam se nadao ali i gubio nadu. Bilo je slučajeva kada su mi ljekari govorili:”Iskreno, nismo sigurni da li će preživjeti narednu noć”- ispričao je Lineker, koji je i nakon toga, često prolazio kroz period sumnje i straha kako će teći oporavak njegovog sina.

On je ispričao da je noćima bio budan, razmišljajući o svakoj narednoj sekundi, živjeći u strahu da će ga pozvati iz bolnice i reći mu tužne vijesti.

-Bio je to jako čudan osjećaj. Poput osjećaja depresijem, osjećao sam strah i imao sam odvratne snove, poput onog da nosimo mali bijeli sanduk. Ne znam zašto, ali sve dok sam osjećao znak da je živ, da diše, postojala je nada da će sve biti u redu. I dok sam “padao i ustajao”, uvijek je postojala nada- ispričao je Lineker.

Bivši fudbaler dodao je da je i dalje skoncentrisan na zdravlje svog sina, ali da više ne osjeća veliki pritisak kao što je to bilo ranije.

View this post on Instagram

Happy birthday old fella x

A post shared by George Lineker (@georgelineker) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti