Top 5: Ovo su najskuplja vjenčanja ikada održana

Piše: Redakcija

Svečane ceremonije vjenčanja, a potom i glamurozne svadbe, često mogu koštati i do nekoliko hiljada dolara. Obično su to luksuzne zabave na kojima pored bogatih domaćina i mladenaca, gosti često budu osobe iz svijeza showbizza. Ipak, ako vam kažemo da su neka vjenčanja kroz historiju koštala i do nekoliko desetina miliona dolara, da li bi ste nam vjerovali. Mi vam donosimo listu “Top 5” najskupljih vjenčanja.

Kada je pjevač Justin Timberlake zaprosio svoju buduću suprugu, glumicu Jessicu Biel 2012. godine, niko nije mogao ni sumnjati da će skromna ceremonija, i slavlje na koje je bilo pozvano svega 100 zvanica, na kraju koštati 6,5 miliona dolara. Oni koji su prisustvovali vjenčanu, zamoljeni su od strane ljubaznih domaćina da u javnosti ne iznose detalje same ceremonije.

Najbolji košarkaš svih vremena, prema odluci stručnjaka i mišljenju mnogih, Michael Jordan, svojevremeno je bio u braku sa Juanitom Vanoy. Iako su zajedno proveli 17 godina u braku, njihova ljubav na kraju je okončana prilično burno. 2013. godine, legendarni košarkaš, ponovo je odlučio stati na “ludi kamen”, a ovoga puta, njegova izabranica postala je Yvette Prieto, atraktivna kubanska manekenka koja je sudbonosno “da” izgovorila pred brojnim zvanicama. Jordan nije štedio na luksuzu, a neke procjene govore da je na samu ceremnoiju vjenčana potrošio nešto više od 10 miliona dolara.

https://www.instagram.com/p/Bs6TplQgUpD/

Na trećoj poziciji našao se jedan od omiljenih svjetskih parova, princ William i njegova supruga, vojvotkinja Kate Middleton. kraljevska porodica nije štedila na “naslednicima” britanskog kraljevskog trona, pa je tako na ovo glamurozno vjenčanje potrošeno nevjerovatnih 34 miliona dolara, a čak 32 miliona od ukupne sume, potrošeno je na mjere sigurnosti.

https://www.instagram.com/p/Bt5vZS1lrWh/

Drugo najskuplje vjenčanje priredili su a ko drugi do, princa Harryja i vojvotkinje Meghan Markle. Prema zvaničnim podacima dok kojih su došli britanski mediji, kraljevska porodica potrošila je ni manje ni više nego 40 miliona dolara na ovo spektakularno vjenčanje. Tokom svečane ceremonije priređeno je nekoliko manjih događaja, a kada se sve sabere, na sumu od 40 miliona dolara, treba dodati i posebno dizajniranu vjenčanicu koju je nosila princeza Meghan, a koja je koštala 500 hiljada dolara.

View this post on Instagram

❤️ @meghanmarkle_official

A post shared by Meghan Markle 🔵 (@meghanmarkle_official) on

Na prvoj poziciji, našao se još jedan kraljevski par. Ovoga puta, riječ je o događaju koji je dugo godina nosi epitet “vjenčanja stoljeća”, a radi se o vjenčanju princa Charlesa i princeze Diane. Iako nikada nisu saopšteni zvanični podaci, kraljevski par je prije samog vjenčanja otputovao na veliku zvaničnu turneju zemljama Komonvelta, za koji neki smatraju da je bila dio protokola i pripreme pred glamurozan događaj koji je uslijedio. Informacije koje su ipak na kraju došle u javnost, govore kako je na kraljevsko vjenčanje Charlesa i Diane utrošeno čak 100 miliona dolara.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti