Radila je kao dadilja u preko 100 domova: Ovo su greške koje roditelji najčešće prave

Piše: Redakcija

Radeći kao dadilja u preko 100 porodica duže od 30 godina, jedna žena ispričala je sa kakvim se sve situacijama susretala. Ona je u jednom intervjuu ispričala da je tokom svoje dugogodišnje karijere upoznala mnogo različitih parova, njihove navike i osjećanja, ali i način na koji su oni odgajali svoju djecu. Ona je dodala da je najveći problem nastajao onoga trenutka kada su roditelji počeli da zapostavljaju svoju djecu zbog brojnih obaveza, a da je sve kulminiralo lošim odnosom koji su imali prema svojim članovima porodice. Budući da je bila svejdok pucanja brakova u kojima su najviše štete trpila njihova djeca, ona je dala nekoliko savjeta koji bi onima koji će tek postati roditelji, mogli poslužiti u budućnosti.

Ne razmišljajte o svojoj finansijsku stabilnosti

čak preko 50 odsto roditelja su pod stresom zbog svoje finansijske situacije, a čak 63 odsto tvrdi da žrtvuju svoju finansijsku stabilnost zbog djece. Ove okolnosti često vode ka pojačanim konfliktima u porodici.

-Trebaju ti pare da platiš nekog ko će ti čuvati djecu. Ne mislim na jedno veče vikendom, već cio dan preko vikenda i još dvije, tri večeri preko nedjelje- savjetuje dadilja.

Roditelji griješe jer misle da će im više djece spasiti brak

Ne postoji optimalni broj djece koji čini savršenu porodicu, jer savršene porodice ni ne postoje. Važno je shvatiti da djeca nisu alat za poboljšanje braka i ne pravite djecu da biste ispunili taj cilj.

Deca su vaš jedini prioritet

Ona tvrdi da jedan od modernih mitova u podizanju djece glasi: “Što više pažnje obraćaš na djecu, to bolje za njih.” Ipak, stalni pritisak na mališane neće učiniti ništa dobro. Roditelji koji žele da im djeca žive što je bolje moguće, više pažnje treba da posvete tome da postanu savršeni partneri.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti