Dodatni biznis: Djelatnosti kojima se bave muzičke zvijezde

Piše: Redakcija

 

Regionalne muzičke zvijezde mogu se pohvaliti unosnim ugovorima, kao i velikim honorarima koje ostvaruju nastupajući po klubovima u regionu. Iako postoji velika razlika između onih koji na svojim koncertima okupe na desetine hiljada fanova i upravo od tih nastupa zarađuju najveće sume novca, postoje i oni koji su svoju djelatnost proširili na druga zanimanja među kojima preovlađuje ugostiteljstvo.

Pop pjevač Saša Kovačević može se pohvaliti sjajnom muzičkom karijerom i činjenicom da je trenutno jedan od najtraženijih izvođača u Regionu. Pored muzike, Kovačević posjeduje muzički studio koji često iznajmljuje svojim kolegama od čega na svom bankovnom računu ostvaruje zavidne prihode. Pored muzičkog studija, KOvačević je nedavno u Berogradu otvorio luksuzni restoran.

View this post on Instagram

🙏❤ #sasakovacevic #skmedia #photoby #gorandeskovski

A post shared by Sasa Kovacevic (@sashakovacevic) on

Frontmen “Bijelog dugmeta” Goran Bregović poznat je kao veliki biznismen. Iako ga svi zaju kao pokretača legendarnog benda koji trenutno nastupa sa svojim orkestrom, Bregović već godinama uspješno posluje trgujući nekretninama. Bregović je vlasnik nekoliko luksuznih vila u Srbiji, Bosni i Hercegovini kao i na crnogorskom, hrvatskom i grčkom primorju. Prema nekim procjenama, vrijednost njegovih nekretnina mjeri se milionima eura.

Pjevač narodne muzike Haris Džinović, pored savršenog glasa po kojem je postao nadaleko poznat, već godinama unazad, zajedno sa suprugom Melinom, bavi se trgovinom i izdavanjem nekretnina.

Još jedan “narodnjak” Halid Bešlić svoju muzičku karijeru poznat je kao odličan ugostitelj, a pored nekoliko restorana, posjeduje i hotel.

https://www.instagram.com/p/BgtvUrbD_Xp/

Iako su se mnogi od muzičkih zvijezda “pronašli” u ugostiteljstvu i poslovima sa trgovinom nekretnina, postoje i oni čiji su poslovi vezani za ugostiteljstvo doživjeli krah. Jedna od njih je i Marija Šarifović koja je zajedno sa majkom Vericom svojevremeno bila vlasnica poslastičarnice, ali je nedugo nakon pokretanja biznisa, zbog lošeg poslovanja bila prinuđena da okonča svoj “izlet” u ugostiteljstvo.

Iako je očekivala da će njen posao sa restoranom brze hrane biti “pun pogodak”, pjevačica Milica Todorović nedugo nakon otvaranja restorana, bila je prinuđena da okonča svoju ugostiteljsku karijeru.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti