Kraljica ljudskih srca: Razniježit će vas fotografije lady Diane i njenih sinova

Piše: Redakcija

 

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/BuumRFmA0MA/

Poznato je da je lady Diana obojicu svojih sinova podjednako voljela, međutim jako joj je smetalo što se ljudi drugačije ponašaju prema budućem kralju Williamu nego prema malenom Harryju. Iako nikada nije stekla titulu kraljice, Diana je s razlogom nosila nadimak kraljica ljudskih srca, jer je svakodnevno pokazivala svoju dobritu i čisto srce. Njena prerana smrt pogodila ljude širom svijeta a ponajviše njene sinove, koji je se i danas sjećaju i o njoj pričaju sve najbolje.

https://www.instagram.com/p/BxUbiVNgrlS/

Njena tragična smrt koja se desila 31. augusta 1997., potresla je svijet. Ispred kraljevske palače mjesecima su građani oplakivali njenu smrt, a iza sebe ostavila je dvojicu sinova u njihovoj najosjetljivijoj dobi. Danas prinčeni su izrasli u muškarce i zasnovali svoje porodice. Prvo se oženio britanski prestolonasljednik William koji ima troje djece s Kate Middleton, a prošle godine u ulozi supruga ostvario se i princ Harry, koji je prošle sedmice postao otac po prvi put.

https://www.instagram.com/p/BxUZCYWgWTc/

Nakon što je preminula Diana, počele su se iznositi neke tajne o njenom životu. Sa samo 23 godine rodila je princa Harryja a kako je otkrio jedan od izvora iz kraljevske palače, ona je upravo njemu pokalnjala više pažnje.Obojicu svojih sinova voljela je podjednako, međutim William je bio budući kralj a ona nije željela da se Harry osjeća zapostavljenim pa ga je upravo iz tog razloga obasipala svom ljubavlju i pažnjom.

View this post on Instagram

The Wales Family 1985 💗

A post shared by People's Princess 💞 (@princessdianavideo_) on

Paparazzi su je slijedili u stopu što ju je odvelo i u smrt. Za vrijeme svog života iako je bila pod budnim okom medija, Diana se trudila da svojim sinovima omogući što više normalno djetinjstvo i odrastanja.

– Moja majka je cijenila trenutke privatnosti i trenutke majčinstva više nego što je cijenila trenutke kada je bila princeza od Walesa – kazao je jednom prilikom Harry.

– Uvijek će ostati zapamćena po svom humanitarnom radu, ali iza medijske pompe nalaze se samo dva voljena sina i majka koja je bila najbolja mama na svijetu – kazao je Harry na desetoj godišnjici njene smrti.

https://www.instagram.com/p/BxTpxcFn_c4/

Bez obzira na sve probleme sa kojima se susretala Diana se uvijek trudila biti nježna i brižna majka, a na fotografijama se može vidjeti koliko je ona uživala provodeći vrijeme s Williamom i Harryjem. U nastavku pogledajte neke od njih.

https://www.instagram.com/p/BxSQ3_njDdX/

https://www.instagram.com/p/BxSKiZ0gF6w/

https://www.instagram.com/p/BxQoWDwAut1/

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti