Oni su jedan od najtajanstvenijih holivudskih paraova, a njihovu ljubav dodatno je učvrsilo roditeljstvo na pragu 50-ih

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Rachel Weisz i Daniel Craig upoznali su se dok su još uvijek bili studenti, radeći na predstavi, ali i danas važe za jedan od najtajanstvenijih holivudskih parova. Upoznali su se još u studenskim danima a u braku su posljednjih osam godina. Rachel i Daniel nisu ni sanjali o roditeljstvu u poznim godinama, a njena trudnoća u 48. godini ih jue uveliko iznenadila, te promijenila njihov način pogleda na svijet.

– Nikada nisam sanjala o braku niti mislila da ću se udati. To jednostavno nije bilo nešto što me privlačilo. Međutim, bilo je baš suprotno. Romantične komedije bile su mi nepojmljive i to da ti brak bude toliko primaran. A onda se jednostavno sve tako posložilo, i evo me – izjavila je Rachel.

Par je od 2011., u braku, a upoznali su se prije nego su uopće sanjali da će završiti u vezi i to na fakultetu. Tada su zajedno glumili u predstavi „Les Grandes Horizontales“ u National Theatre Studiju, a predstava je bila prepuna seksualnih aluzija i golotinje. U tom periodu ni jedno od njih nije bilo slavno i nisu mogli ni sanjati da će završiti u Hollywoodu.

Iako su se družili još od 1994., presudno za njihovu ljubav bilo je snimanje filma 2010. godine. Riječ je o filmu „Kuća snova“, a iako se radilo o trileru, a ne o romantičnoj komediji, osjetili su privlačnost jedno prema drugom. U to vrijeme njen brak s Darrenom Aronofskim bio je pri kraju a kasnije te godine Daniel je raskinuo zaruke sa Satsuki Mitchel. Baš kao u filmovima koje snimaju njihova ljubavna priča nije završila s filmskim setom.

– U svojim dvadesetima bila sam često sama i osjećala se tako usamljeno. Dane sam provodila prežderavajući se pizzom i gledajući posuđene filmove. Bilo je tada teško, no uvijek postoji ta nada da ćeš jednom pronaći pravog partnera – kazala je Rachel.

O kakvoj ljubavi je riječ govori i činjenica da su svoju vezu nakon samo šest mjeseci odlučili krunisati brakom i to na maloj privatnoj ceremoniji održanoj u New Yorku s četiri svjedoka uključujući njihovo dvoje djece iz prethodnih veza. Baš poput vjenčanja takav je i njihov privatni život, privatan i skriven od očiju javnosti. O braku nerado govore i rijetki su trenuci u kojima se negdje zajedno pojavljuju.

– On je previše slavan, stoga bih se osjećala kao da ga izdajem da govorim u javnosti o nama i našem braku. Želim zaštititi naš brak. Kada si mlad, sve što želiš je da sa svojim najboljim prijateljicama podijeliš sve svoje trenutke sreće, a jedna od boljih stvari toga što više nisam adolescentica upravo je ta da ne moram dijeliti ono što ne želim. Kada si u braku, ta se vrata zatvaraju, publika odlazi i ostaješ sam u tom svom svijetu.

Podsjećamo, par ima dvoje djece iz predhodnih veza, Rachel ima sina Henryja, dok Craig kćer Ellu, a također imaju i zajedničko dijete čije ime nikada nisu otkrili. U septembru 2018., Rachel je na svijet donijela njihovo prvo zajedničko dijete i to 8u 48. godini života, te kako je ranije izjavljivala nikada nije mogla ni sanjati da će imati još jedno dijete jer niti su ga planirali niti razgovarali o tome.

https://www.instagram.com/p/BxXA1KOFtWp/

– Ipak, što sam starija i zrelija, puno mi više znače porodica i dragocjenost novog života – otkrila je Rachel Weisz, a Daniel Craig o čuvanju njihove privatnosti rekao je: „Život brzo prođe, no ja se nadam da ću dugo ostati ovdje. Ipak, ako se prodaš, gotov si. To je predragocjeno i vrijedi više nego sav novac ovog svijeta. Svoju privatnost nikada ne možeš vratiti ni kupiti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti