Šta se dogodilo sa Debbie Rowe: Bivša supruga Michaela Jacksona proživjela je pravi pakao

Piše: Redakcija

Kada se spomene ime Debbie Rowe, mnogi pamte kontroverznu ženu koja je sasvim slučajno ušla u život Michaela Jacksona u trenutku kada je on bio na vrhuncu karijere. Radeći kao asistentica jednog dermatologa kojeg je često posjećivao Jackson, Debbie je uspjela ostvariti kontakt s muzičarom ikao joj je to u prvi mah bilo zabranjeno, budući da njen šef nije dozvoljavao kontakt sa svojim klijentima, posebno kada je riječi bilo o muzčkoj zvijezdi kakva je bio Jackson.

Nedugo nakon njegovog razvoda od Lise Presley 1996. godine, Michael je započeo svoju romasu sa Debbie koja je ubrzo ostala u drugom stanju. 1997. godine na svijet je stigao njihov sin Michael Jackson Junior, a godinu dana kasnije i kćerka Paris. Njegova bivša supruga Lisa, ispričala je jednom prilikom da je Debbie ponudila Jacksonu da postane majka njegovog djeteta dok je on još bio u braku sa Lisom.

Naime, Rowe je sve dobro isplanirala. Ona je na kraju i priznala da i nije bila zaljubljena u Michaela koliko u mogućnost da rađanjem zajedničke djece ostvari veliku finansijsku dobit. Na kraju je tu priču i saopštila tabloidima koji su mjesecima nakon toga proganjali Jacksona koji jednostavno nije imao pravi odgovor.

Šest mjeseci nakon rođenja kćerke Paris, Debbie je pristala da se razvede, a da za uzvrat ostvari višemilionsku finansijsku korist. Godinama nakon razvoda i smrti legendarnog muzičara čiji je život obilježen brojnim skandalima vezanim za seksualno zlostavljanje usvojene djece i još nekoliko dječaka koji su posjećivali njegov dom, Debbie je odlučila dati sebi drugu priliku i 2014. godine se vjerila za bivšem menadžera Michaela Jacksona, Marca Schaffela.

Narednih godina, Debbie se suočila s ozbiljnim zdravstvenim problemima kada joj je 2016. godine dijagnosticiran karcinom dojke koji je uspiješno izliječila nizom hemoterapija 2017. godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti