Predstavnica Kipra: Rodila je i udala se sa samo 14 godina

Piše: Redakcija

Jučerašnju prvu polufinalnu večer Eurosonga otvorila je 38-godišnja kiparska predstavnica Tamta s pjesmom ‘Replay’ i naposljetku prošla u finale takmičenja. Njen je nastup, ali i provokativni outfit s lateksom očito oduševio Evropljane, ali ono što je zaista zapanjujuće jest Tamtina životna priča.

Naime, rođena je u Gruziji, gdje je živjela do svoje 22. godine. Sa samo 14 godina je zatrudnjela s tadašnjim momkom koji joj je ubrzo postao suprug. Tamta se razvela nakon šest godina braka, a njena kćerka Annie sada ima 24 godine.

U više navrata pjevačica je govorila da je njeno najveće postignuće upravo Annie, a samu sebe naziva mamom svojih pratećih plesača na Eurosongu.

– Mama sam prije svega i poslije svega. Moja mama mi je pomogla puno s kćerkom, nisam to drugačije mogla izvesti. Kada sam započela karijeru Annie je već imala osam godina – otkrila je jednom Tamta.

S 22 godine napušta Gruziju i seli se u Grčku, gdje su joj već živjeli majka i brat koji su tamo radili kućanske poslove.

U muzičkim vodama je završila sasvim slučajno. Naime, na nagovor porodice kod kojih je čistila prijavila se na audiciju za pjevački show ‘Super Idol’, na kojem je naposljetku osvojila drugo mjesto. Tako si je Tamta osigurala boravišnu dozvolu u Grčkoj.

Pjevačica je dobro iskoristila tu priliku pa je tako iza nje već nekoliko propuštenih prilika za predstavljanje Grčke i Kipra na Eurosongu. Naime, 2007. je zauzela treće mjesto na grčkom takmičenjz za Eurosong, a godinu kasnije je izrazila želju da predstavlja Kipar.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti