Nesvakidašnje drugarstvo poznatih sportista: Uzeo sam njegovu djecu, on moju, a čak smo i pse zamijenili

Piše: Redakcija

Iako je obilježio rane 70-e, skandal u koji su umješani bejzbol igrači Fritz Peterson, zvijezda Yankeesa, i njegov prijatelj Mike Kekich i dalje je jedan od najvećih u svijetu sporta. Naime, riječ je o nesvakidašnjoj pojavi u kojoj su dvojica prijatelja odlučila da zamijene, za početak, svoje supruge,  a zatim i živote.

Sve je počelo tako što je Maury Allen, novinar New York Posta, pozvao Fritza i njegovu suprugu na roštilj na kojem su trebali uraditi intervju. Fritz je pristao uz uslov da tome prisustvuje i njegov prijatelj Kekich sa svojom suprugom.

– Nismo ništa planirali. Sve je bilo spontano – otkrio je kasnije Peterson govoreći o priči koja je završila i na filmskom platnu.

Naime, nakon roštilja, najbolji prijatelji su odlučili da nastave svoje druženje u obližnjem restoranu, a zatim su došli i na nesvakidašnju ideju.

– Merilyn, zašto se ti ne bi do restorana vozila s Mikeom, a ja ću sa Susanne, pa se tamo svi nađemo – predložio je Fritz svojoj ženi i ona je pristala.

To što su ovaj način druženja u kojem su „zamijenili“ žene ponovili više puta, utjecao je na pojavu neočekivanih emocija.

– Kako smo sve više vremena provodili zajedno, ali i posebno – odvojeni s tuđim ženama, tako smo se polako počeli zaljubljivati. Ja u njegovu, on u moju ženu – rekao je Fritz.

No, kako su oba para imala djecu, kuće i pse izabrali su ne samo zamjenu partnera nego i cijelih porodica.

– Odlučili smo da se muškarci presele. Bolje to nego žene, djeca i psi – objasnio je Fritz.

– Mi nismo zamijenili žene. Uzeo sam njegovu djecu, on moju, a čak smo i pse zamijenili. Mi smo zapravo zamijenili živote – rekao je Kekich.

Fritz Peterson i Susanne Kekich su se vjenčali i sretni su i danas, dok romansa između Mike Kekicha i Marilyn Peterson  nije potrajala. Dvojica prijatelja nakon ovog događaja nisu u dobrim odnosima.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti