One su se odlučila za dostojanstveno starenje: Ove holivudske ljepotice su rekle „ne“ botoksu i plastičnim operacijama

Piše: Redakcija

Znamo da je u Hollywoodu mladost oduvijek bila imperativ, međutim , još uvijek postoji znatan broj glumica koje se protive korekcijama i odlasku pod nož. Neke od njih su Julia Roberts, Juliane Moore, Salma Hayek, Halle Berry i Kate Winslet. Iako neke od njihovih kolegica iz svijeta filma teško podnose starenje i čine sve kako bi ga zaustavile, s druge strane one s ponosom ističu svoje godine i želju da dostojanstveno stare. One odlazak na tretmane botoksa ili pak plastične operacije smatraju krajnje neprimjerenim.

https://www.instagram.com/p/Bxj-Vwono3p/

Glumica ima 56 godina i ne planira pod nož.

– Svako bi trebao činiti ono što misli da je najbolje za njega. Nisam ništa operirala. Važno mi je da budem u mogućnosti glumiti ženu u svim stadijima njenog života i ne volim proizvode koji zaleđuju lice u vremenu. Moram pokazivati ekspresije. Nisam presretna oko ideje starenja, ali to je dio života – izjavila je Moore.

Julia Roberts nije pala na iskušenja koja joj je donio Hollywood. Njen prepoznatljivi osmijeh je i dalje tu, a ponosno nosi i bore na licu koje u njenom svijetu i nisu baš poželjne.

– Prema holivudskim standardima izgleda kako sam već jako riskirala to što nisam otišla na plastičnu operaciju i zategnula lice – rekla je Julia u intervjuu za britanski You magazin, te otkrila kako je tajna njene mladosti vježbanje joge.

– Radi se o tome da sebi moramo pojednostavniti žitot, izbaciti sve što nas opterećuje mentalno i emocionalno. Ne treba se uzimati preozbiljno. To je sreća – kaže slavna mama troje djece.

Ova latinska ljepotica je odavno ušla u pedesete, no ni ona se ne namjerava hiruški pomlađivati.

– Plastična hirurgija je poput uniforme ove generacije. I nije nužno lijepa. Nije naborana, ali nije ni lijepa – zaključila je Hayek.

Prekrasna glumica je nedavno ušla u klub 50+, ali to se nikad ne bi dalo zaključiti po njenom izgledu koji je sasvim prirodan.

– Viđam žene koje u tridesetima odlaze na plastične operacije, ovo podižu, ono spuštaju. Jednom kada počnete, nema kraja. Kada povučete jednu stvar na jednu stranu, pomislite ‘o moj Bože, moram popraviti drugu stranu – izjavila je jednom prilikom Berry.

View this post on Instagram

#jodiefoster #beautiful #hollywood #celebrity

A post shared by jodie Foster (@_jodiefoster_) on

I slavna Jodie je protivnica plastične hirurgije.

– Kako vrijeme prolazi, glumit ću likove koji stare. Ne želim biti izbotoksirana čudakinja – rekla je zvijezda filma Kada jaganjci utihnu.

https://www.instagram.com/p/ByHRsBWHTe6/

Kate Winslet ponosna je na svoje tijelo i protivi se plastičnim operacijama. No glumica se tokom odrastanja suočavala s negativnim mišljenjima o ženskom tijelu. Osim toga, djeca su je u školi maltretirala zato što je bila bucmasta i ima velika stopala.

– Tokom odrastanja nikad od nijedne žene u svom životu nisam čula pozitivan komentar o tijelu. Slušala sam samo negativnosti. To je jako štetno, jer je tada mlada žena programirana da samo gleda i pazi na to kako izgleda – kazala je Kate. Dodaje kako zbog toga uči svoju kćer Miu da voli svoje obline.

– Stanem pred ogledalo i kažem Miji: “Mi smo sretne, jer imamo figuru. Sretne smo jer imamo obline”. Ona mi tada odgovori da zna to i zahvaljuje Bogu – rekla je Winslet.

Pročitajte još